Ροή Τοπικά

Δήμος Μετεώρων: «Μην πίνετε νερό της βρύσης στην Καλαμπάκα»

Κατά τη διάρκεια εργασιών έσπασε αγωγός ύδρευσης και γέμισε χώματα και άλλα φερτά υλικά.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr το πρόβλημα προέκυψε το πρωί της Τρίτης μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας. Οι καταναλωτές παρατήρησαν αμέσως ότι το νερό της βρύσης ήταν θολό… έως καφέ σε κάποιες περιπτώσεις. Νωρίς το μεσημέρι η ΔΕΥΑ Μετεώρων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων ενημερώνει τους καταναλωτές πως στις 21 Ιανουαρίου 2020 λόγω αστοχίας, κατά την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Καλαμπάκας, της Δ.Ε Καλαμπάκας,  του Δήμου Μετεώρων προκλήθηκε εισροή φερτών υλικών (χώμα) στο δίκτυο υδροδότησης της Δ.Κ., με αποτέλεσμα τη θολότητα αυτού σε μη αποδεκτά επίπεδα. Η συγκεκριμένη θολότητα συνιστά οργανοληπτική και πιθανά υγειονομική υποβάθμιση του παρεχόμενου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Συστήνεται στου καταναλωτές να αποφεύγεται η κατανάλωση μέχρι να επανέλθει η θολότητα σε αποδεκτά επίπεδα. Επιπλέον η συνεχής ροή νερού από τις βρύσες θα βοηθήσει στην συντομότερη αποκατάσταση της κανονικότητας στην παροχή του νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων παρακολουθεί την εξέλιξη και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την συντομότερη αποκατάσταση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

     ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης