Ροή Τοπικά

Δήμος Τρικκαίων: “Η αλήθεια για τον θάνατο 63χρονου”

Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του 63χρονου, που διέμενε μόνιμα σε όμορο Δήμο.
Διευκρινίζεται όμως, ότι ο θανών διέθετε οικία στο συγκεκριμένο χωριό του όμορου Δήμου, όπου διέμενε, και ότι δεν υπήρξε απεύθυνση από τον ίδιο, από συγγενή ή γείτονά του, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων για παροχή βοήθειας ή/και προσωρινής φιλοξενίας στις δομές που λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων, δηλαδή στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και στον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας.
Κατά τα φαινόμενα, δε, ο θανών επισκεπτόταν τακτικά γνωστό ή συγγενή του σε οικισμό των Τρικάλων.
Σημειώνεται ακόμη, ότι ο Δήμος Τρικκαίων με δικούς του πόρους, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη βοήθεια της τρικαλινής κοινωνίας, λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων τους χειμερινούς μήνες, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, καθώς και το Κοινωνικό Εστιατόριο στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Αυτές οι δομές ήδη αποτελούν σημαντικά σημεία συνδρομής για τους ελάχιστους άστεγους, που τους χειμερινούς μήνες βρίσκουν φροντίδα, καταφύγιο, φαγητό από τον Δήμο Τρικκαίων και τη «Συνειρμός» αμκε. Αυτές οι υπηρεσίες μάλιστα ήδη αναβαθμίζονται, με την αξιοποίηση κτηρίου στο κέντρο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθεί η λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων και η «Συνειρμός» αμκε συνεργάζονται για το υπάρχον πρόγραμμα στέγασης – επανένταξης σε οικίες των Τρικάλων.
Και, τέλος, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι εθελοντικά συμμετείχε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταγραφή των αστέγων, στο πλαίσιο πανελλαδικής πιλοτικής έρευνας.
Ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις, μετά τις ανακρίβειες που είδαν το φως της δημοσιότητας και υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες του παραμένουν πρόθυμα διαθέσιμες για να παράσχουν απαντήσεις σε όποιον το επιθυμεί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης