Ροή Τοπικά

Δείτε πως ο Δήμος Τρικκαίων ζωντάνεψε ένα ερειπωμένο χωριό

Ζωή στην ερειπωμένη Κουμαριά, το μικρότερο χωριό της περιοχής μας, δίνει μέσα από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ο Δήμος Τρικκαίων.

Η Κουμαριά έζησε άλλοτε στιγμές δόξης, ήκμασε με ανθρώπους που δούλεψαν τα γη και έμαθαν να τιθασεύουν τα άγρια βουνά της περιοχής ανατολικά των Τρικάλων. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, οι νέοι έφυγαν, το χωριό ερήμωσε. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να διανύσεις έναν χωματόδρομο για 20΄ περίπου.  Απέμειναν όρθια δυο σπίτια και η εκκλησία του χωριού όπου οι Κουμαριώτες σε πείσμα των καιρών και με αγάπη για τη πατρώα γη συναντώνται, κάνουν πανηγύρια, μνηνομεύουν τους παππούδες τους. Και η Κουμαριά παραμένει, τιμής ένεκεν περισσότερο, ως Κοινότητα του Δήμου Τρικκαίων στην οποία ψηφίζουν 24 άνθρωποι (σε εκλογικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων, πάντων).

Σε αυτό το χωριό ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να δώσει… ζωή!… Πριν λίγες μέρες, παρουσία του ίδιου του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου (που εξειδικεύεται και λόγω επαγγέλματος) ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μικρής συστοιχίας φωτοβολταϊκών, που καλύπτει τις ανάγκες της Εκκλησίας (ανακαινισμένη εκ βάθρων από τους Κουμαριώτες) του χωριού και ενός μικρού σπιτιού που στέκει ακόμη δίπλα και όπου μπορεί κάποιος να φιλοξενηθεί, αν το επιθυμεί!…

Η αρχή έγινε και απομένει ίσως η επιστροφή σιγά-σιγά Κουμαριωτών στην πατρώα γη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης