Τοπικά

Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο του Βασίλη Λουλέ στο Μουσείο Τσιτσάνη

Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήριο διοργανώνει ο τρικαλινός σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές στο Μουσείο Τσιτσάνη. Το εργαστήριο έχει ως θέμα «Η προφορική ιστορία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό — Μια ακατέργαστη υποκριτική τέχνη» και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2020, με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων. Το σύνολο των ωρών ανέρχεται σε 12, με παρακολούθηση το διάστημα 14:00-20:00

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ:

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ στο Μουσείο Τσιτσάνη. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις (ατομικές ή ομαδικές), σε συνδυασμό με προβολές ταινιών, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε θέματα όπως:

— η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ως το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία ενός ζωντανού και ελκυστικού Ανθρωπολογικού, Ιστορικού ή Εθνογραφικού ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.

— η “Τέχνη της κινηματογράφησης μιας προφορικής ιστορίας” και η “Σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον σκηνοθέτη/ερευνητή και τον άνθρωπο που καταθέτει βιώματα μπροστά στον κινηματογραφικό φακό”.

— η διαδικασία μέσα από την οποία οι βιωματικές αφηγήσεις των απλών ανθρώπων μπορούν να προσφέρουν στον ΗΘΟΠΟΙΟ (ή στον αφηγητή ιστοριών/παραμυθιών) πολύτιμη βοήθεια στην ανάπτυξη των προσωπικών του εκφραστικών μέσων. Ο υπότιτλος του εργαστηρίου (“…Μια ακατέργαστη υποκριτική τέχνη”) κρύβει πολλές εκπλήξεις!

— κινηματογραφικές εφαρμογές στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που έχουν ως βάση την προφορική μαρτυρία και αφορούν σε θέματα ΙΣΤΟΡΙΑΣ (και όχι μόνο!).

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κινηματογράφου και του θεάτρου (ηθοποιούς, σκηνοθέτες), σε εκπαιδευτικούς, σε απόφοιτους και φοιτητές Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, σε φωτογράφους, σε αφηγητές παραμυθιών και ιστοριών καθώς και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την προφορική ιστορία και τη δημιουργική εφαρμογή όλων αυτών στην Εκπαίδευση.

ΔΕΝ απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στα παραπάνω πεδία.

 

ΣΤΟΧΟΣ:

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μεθοδολογικά εργαλεία χρήσιμα στις καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές ή ερευνητικές δραστηριότητές τους. Θα “δουν” και θα “ακούσουν” με έναν καινούργιο τρόπο τις ιστορίες των άλλων ανθρώπων και θα βελτιώσουν, έτσι,  την ποιότητα της δουλειάς τους στα δικά τους πρότζεκτ καταγραφής παραμυθιών ή ιστορικής μαρτυρίας, στη δική τους ταινία, στη δική τους δραστηριότητα ως ηθοποιοί/αφηγητές ή στο εκπαιδευτικό τους έργο (με παιδιά ή ενήλικες).

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν Δήλωση Συμμετοχής και να καταβάλουν τα δίδακτρα μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Δίδακτρα: 50€ (ειδική τιμή 35€ για σπουδαστές Θεατρικών εργαστηρίων/ομάδων ή για άτομα με φοιτητική κάρτα ή με κάρτα ανεργίας)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Βασίλης Λουλές

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Περιεχόμενο του εργαστηρίου, τη διαδικασία συμμετοχής κλπ. μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εισηγητή:

τηλ. 6944524198

vassilisloules@gmail.com

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Ο Βασίλης Λουλές είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα και ζει στην Αθήνα. Είναι δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», και άλλων έργων. Οι ταινίες του τιμήθηκαν με βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, μεταδόθηκαν από ξένα και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλήφθηκαν σε διεθνή αφιερώματα και χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολές και Πανεπιστήμια. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με ντοκιμαντέρ προσωπικών αφηγήσεων, καταγράφοντας μαρτυρίες απλών ανθρώπων. Από το 2014 και μετά κάνει συχνά περιοδείες στην Αμερική προσκεκλημένος από γνωστά Πανεπιστήμια για να δείξει τις ταινίες του και να μιλήσει με τους θεατές. Πραγματοποιεί Εργαστήρια Κινηματογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης