Τοπικά

Διαμορφώθηκαν οι Ναοί στα Τρίκαλα για να υποδεχθούν τους πιστούς (φώτο)

Αφαιρέθηκαν καρέκλες και αποκλείστηκαν στασίδια στους Ναούς της πόλης.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι Ναοί των Τρικάλων διαμορφώθηκαν αναλόγως, προκειμένου να υποδεχθούν από αυτή τη Κυριακή τους πιστούς. Τα καθίσματα, 50 τον αριθμό, έχουν απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των, στις εισόδους έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ενώ οι επίτροποι θα δίνουν αριθμημένα καρτελάκια (έως 50) σε όσους εισέρχονται στο χώρο. Παράλληλα στους περισσότερους Ναούς τοποθετούνται καρέκλες και στους εξωτερικούς χώρους.

Εντωμεταξύ και προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα περισσότεροι πιστοί να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας στα Τρίκαλα θα τελούνται διπλές Θείες Λειτουργίες καθ’ εκάστη Κυριακή, καθώς και Αγρυπνίες.

Συγκεκριμένα:

Στις ενορίες: α) Αγίου Νικολάου (Μητροπολιτικός), Παναγίας Επισκέψεως, γ) Αγίου Αθανασίου Μπάρας, Αγίου Νεκταρίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων η πρώτη με την ακολουθία του Όρθρου, 7:00-9:00 π.μ. και η δεύτερη 9:30-10:30 π.μ..

Κάθε Σάββατο βράδυ 10:00-12:15 (εκτός από το Σάββατο 23/5) θα τελείται Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στις υπόλοιπες ενορίες της πόλεως και στα χωριά την Κυριακή θα τελείται μία Θεία Λειτουργία 7:00-10:10 π.μ..

Επίσης από Δευτέρα 18 Μαΐου έως τέλος του μηνός σε όλες τις ενορίες της πόλεως θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία από 8-9:30 π.μ. Ο Επίσκοπός μας καθημερινά θα τελεί κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία σε ενορίες της πόλεως.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης