Τοπικά

Διεθνής αναγνώριση για Τρικαλινό γιατρό

Εργασία του ενδοκρινολόγου-διαβητολόγου-ερευνητή Dr Δημήτρη Τηλ. Καραλή επιλέχτηκε και αναρτήθηκε στο ιστότοπο της Αμερικανής Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα κα όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η αναρτημένη στο διεθνές επιστημονικό  περιοδικό Cureus εργασία του Dr Δημήτρη Τηλ. Καραλή  με τίτλο “The Beneficiary Role of Selenium in Type II Diabetes : A Longitudinal Study” επιλέχθηκε σαν πρωτότυπη ερευνητική εργασία και αναρτήθηκε στο PubMed, τη μεγαλύτερη ίσως μηχανή αναζήτησης για τις βιοεπιστήμες και τη βιοϊατρική της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης (NLM) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Η καινοτόμα αυτή εργασία, βασισμένη στην αντιοξειδωτική δράση του σεληνίου, δείχνει ότι η συμπληρωματική θεραπεία με σελήνιο σε διαβητικούς ασθενείς τύπου ΙΙ βελτιώνει το γλυκαιμικό και το λιπιδαιμικό προφίλ αυτών.

Προϋπόθεση για ανάρτηση εργασίας στο PubMed είναι ο σχολαστικότατος έλεγχος της ποιότητας της έρευνας, της μεθοδολογίας και της πρωτοτυπίας καθώς επίσης και της συνεισφοράς στην Ιατρική Κοινότητα.

Για τους ενδιαφερόμενους η όλη εργασία είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο  με τις λέξεις κλειδιά : pubmed, karalis, selenium.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης