Τοπικά

Διευκρινήσεις για τη λειτουργία του “Χρονίων Παθήσεων”

Λαβόντες γνώση των περίεργων δηλώσεων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Τρικάλων «Ράδιο Ζυγός», στις 18/04/2017, του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Τρικκαίων κ. Α. Πολυμερόπουλου, με τις οποίες επιχειρήθηκε η αμαύρωση της φήμης του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων με αιχμή την επάρκεια της σίτισης των περιθαλπομένων, την υγεία των φιλοξενούμενων ασθενών του, αλλά και τα παρελθόντα «αποθεματικά» του Θεραπευτηρίου, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αληθείας να θέσουμε υπόψη των πολιτών τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα στην πραγματική τους και μόνο διάσταση:
– Το διατροφολόγιο του Θεραπευτηρίου Τρικάλων, για το οποίο υπάρχει πλήρης επάρκεια τροφίμων και πρόβλεψη αγαθών για όλο το έτος, καταρτίζεται από την ειδική Διαιτολόγο του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας», η οποία προσλήφθηκε από την νυν Διοίκηση το έτος 2016 για τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών και η οποία αποκλειστικά και μόνο καθορίζει το διαιτολόγιο στο Θεραπευτήριο Τρικάλων, με βάση τις παθήσεις και ανάγκες των ασθενών και με την έγκριση βέβαια του θεράποντος ιατρού του Θεραπευτηρίου.
Κάθε παρέμβαση οιουδήποτε πολιτικού ή εξωθεσμικού παράγοντα στο διαιτολογικό πρόγραμμα του ιδρύματος, στο οποίο άλλωστε δεν παρεμβαίνουν ούτε και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Θ., πέραν του ότι αποτελεί ανεύθυνη ενέργεια, καθίσταται και επικίνδυνη όταν προέρχεται από μη εξειδικευμένους και μη γνώστες της επιστήμης του αντικειμένου αυτού.

– Στο Θεραπευτήριο Τρικάλων φιλοξενούνται ιδιαιτέρως επιβαρυμένα με την υγεία τους και κυρίως ηλικιωμένα άτομα, με μέσο όρο ηλικίας που πλησιάζει τα 80 έτη. Είναι φυσικό λοιπόν, δεδομένου και του προσδόκιμου ζωής που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2015 ανέρχεται στα 80,9 έτη για τη χώρα μας, να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζονται με συχνές εργαστηριακές εξετάσεις και νοσηλεία στο Γ. Ν. Τρικάλων και με την ιατρική φροντίδα και καθοδήγηση του Παθολόγου Ιατρού και του Ψυχιάτρου, που για πρώτη φορά από τη έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος (7 Οκτωβρίου 1992) προστέθηκε μόλις το 2016 στην Ιατρική Ομάδα του Θεραπευτηρίου.

– Όσον αφορά δε τα «αποθεματικά» τα οποία υπήρχαν κατά το παρελθόν στο Θεραπευτήριο Τρικάλων, με την απόφαση της τότε Κυβέρνησης και την υπαγωγή του Θεραπευτηρίου στο Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας το έτος 2013, (Ν. 4109/2013, ΦΕΚ 16/Α΄/23-01-2013), αυτά όδευσαν οριστικά στο κοινό πλέον ταμείο του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας» και έγιναν κτήμα και των πέντε (5) υφιστάμενων δημοσίων Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η μεγάλη ζήτηση των υπηρεσιών περίθαλψης που προσφέρει το Θεραπευτήριο και η οποία το τελευταίο έτος ειδικά για το Θεραπευτήριο Τρικάλων ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο, καθ’ ότι τη στιγμή αυτή εκκρεμεί η ικανοποίηση πάνω από τριάντα (30) Αιτήσεων εισδοχής στο Ίδρυμα, είναι δείκτης της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει σήμερα το Θεραπευτήριο Τρικάλων στους πολίτες και την κοινωνία, πέραν της ύπαρξης σκοπιμοτήτων και της δημιουργίας τυχόν παραπλανητικών εντυπώσεων.

Για το Παράρτημα ΑμεΑ Τρικάλων
Παναγιώτης Ραχιώτης Αντιπρόεδρος Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης