Τοπικά

Δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, χθες βράδυ

Δυναμικό Συλλαλητήριο πραγματοποίησε  το  ΠΑΜΕ σήμερα στα Τρίκαλα ,  την ώρα που μέσα στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τα νέα μέτρα που τσακίζουν ακόμη περισσότερο τη ζωή εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Η σημερινή κινητοποίηση  έρχεται ως συνέχεια των  απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 17ης Μάη σε όλη τη χώρα και στα Τρίκαλα , της απεργίας των ναυτεργατών, των οικοδόμων, των κινητοποιήσεων των ΟΤΑ και των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.

Στην σημερινή κινητοποίηση την ομιλία πραγματοποίησε η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

« Χιλιάδες εργαζόμενοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες στα Τρίκαλα φώναξαν εχθές με δυνατή φωνή: “Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά – Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά”.

Δεν υποτάχτηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και την παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και τα διλήμματα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων  και άλλων τέτοιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλούν σε συνθηκολόγηση με την εργοδοσία και υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση βρισκόμαστε και σήμερα εδώ να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο νέο μνημόνιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση συνεχίζουμε από αύριο. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Σε κάθε μετερίζι του αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τέσσερις μέρες τώρα στη Βουλή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και όλα τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι.

Μέσα από ένα ρεσιτάλ ψεμάτων, εκβιασμών και κυνισμού, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν να εξαπατήσουν το λαό για άλλη μια φορά.

Δεν φτάνει που ψηφίζουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Νέα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια. Την απελευθέρωση των απολύσεων και την διατήρηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση παίζει με τον πόνο και την ψυχολογία του λαού επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος γύρος των αντιλαϊκών μέτρων.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τα δήθεν “αντιμέτρα” ως αντίβαρο στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, όταν την ίδια στιγμή διαγωνίζονται στο ποιος θα προτείνει περισσότερες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τις φοροελαφρύνσεις και την χρηματοδότηση προς το μεγάλο κεφάλαιο ως φιλολαϊκή πολιτική την ίδια στιγμή που προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους μια τεράστια μάζα εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κατοχυρωμένη υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση όπως και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, ψηφίζοντας όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο που επιβάλει και τα σημερινά μέτρα, επιχειρούν να ξεγράψουν μονοκοντυλιά ότι δικαιώματα και αγώνες είχε κερδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας με σκληρούς αγώνες δεκαετιών.

Όχι μόνο δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω δεκάρα από τις απώλειες του λαού μας όλης αυτής της περιόδου της καπιταλιστικής κρίσης αλλά η αφαίμαξη του εισοδήματος και ο περιορισμός των δικαιωμάτων μας θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

Με μέτρα και μνημόνια το λαό τσακίζουν – τα κέρδη των καπιταλιστών εξασφαλίζουν

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Ένα μέλλον γεμάτο ανασφάλεια, περιπλάνηση, αβεβαιότητα, φτώχεια και εκμετάλλευση. Όσο δυναμώνουν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου τόσο θα ματώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα κάτσουν οι εργαζόμενοι με τα χέρια σταυρωμένα. Η χθεσινή απεργία και τα σημερινά συλλαλητήρια είναι μια ακόμα απάντηση.

Έχουμε συνείδηση ότι αυτά δεν φτάνουν. Ό,τι απαιτείται ένα ορμητικό εργατικό και λαϊκό ποτάμι αντεπίθεσης που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, η εργοδοσία και η ΕΕ.

Που θα διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν χαθεί για την εργατική τάξη και το λαό μας τα τελευταία 8 χρόνια. Που θα ανοίξει την προοπτική των διεκδικήσεων για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη η τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση αυτού του σκοπού.

Για να δυναμώσει η συζήτηση και η οργάνωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς. Μέσα από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους να δυναμώσει η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Το κράτος και η εργοδοσία ξέρουν ότι κάθε εργάτης και υπάλληλος μόνος είναι και φοβισμένος και υποταγμένος.

Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται. Τρέμουν αυτούς που οργανώνονται. Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται και οργανώνονται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους και δεν στοιχίζονται πίσω από τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Συνεχίζουμε από αύριο και κάθε ημέρα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους.

Ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις συνθήκες δουλειάς μεσαίωνα.

Ενάντια στα νέα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο και δικαιώματα.

Να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των απωλειών πρώτα και κύρια στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να διεκδικήσουμε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι μονόδρομος ώστε η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση.

Για να απαλλαχτεί από τους κηφήνες που της ρουφούν το αίμα. Για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Μην περιμένουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις στημένες πλειοψηφίες μέσα στη Βουλή, που ψηφίζουν συνεχώς το μάτωμα του ελληνικού λαού. Αγώνας διάρκειας, κάθε μέρα στους δρόμους, αυτή είναι η μόνη λύση για να ανοίξει η πραγματική διέξοδος σε όφελος του λαού. Για να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, και όλους όσους μας τυραννάνε και μας πίνουν το αίμα κυριολεκτικά.»

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας , οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας»

«Μέτρα και αντίμετρα , δουλειά τις Κυριακές , δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές» να κυριαρχούν.

 

Τρίκαλα 18 Μάη   2017

Γραμματεία  Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης