Τοπικά

Δυο Τρικαλινοί Μητροπολίτες στην «ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου» στην Ελλάδα

Στην Κάλυμνο ο Αυλώνος Χριστόδουλος-Στη Λέρο ο Στρατονικείας Στέφανος.

Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, η 71η επέτειος της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα, στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας.

Εντυπωσιακή παρέλαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, το πρωί στην Κάλυμνο, στα πλαίσια του εορτασμού για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη πρ. Αυλώνος Χριστοδούλου, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου  κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της Πόλεως, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, της μαθητιώσσας νεολαίας κρατώντας τις σημαίες των σχολείων τους, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, και πλήθος πολιτών.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο εκ της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου καταγόμενος κ. Χριστόδουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, σε λαμπρά πνευματική εκδήλωση.

Το πρωί της Πέμπτης, εντωμεταξύ, στην νήσο Λέρο τελέστηκε επίσημος Δοξολογία υπό του εκ Τρικάλων καταγομένου Επισκόπου Στρατονικείας Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Ο κ. Στέφανος είναι γέννημα-θρέμμα Τρικαλινός και διακονεί τη Μητέρα Εκκλησία, τον Οικουμενικό Θρόνο, ως βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Καλύμνου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης