Τοπικά

“Δώρο οι Αμαρτίες μας”

Η σύγχρονη εποχή που όλοι μας ζούμε σε τούτο το μάταιο κόσμο είναι πλέον σαν το παλιό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων που ανακαλύπτουμε μέσα σε ένα ξεχασμένο μπαούλο.   Ένα παιχνίδι σκονισμένο, χλωμό από την πάροδο του χρόνου, δυσλειτουργικό, σκουριασμένο και σίγουρα χαλασμένο.
Η σύγχρονη εποχή χλωμή πλέον χωρίς τα χρώματα που δίνει η αγάπη, όπως τα χρώματα της Αγάπης του Νυμφίου που γεμίζει η καρδιά μας αυτές τις Άγιες ημέρες.
Σκονισμένη εποχή  από την πίεση να προλάβεις να δείς, να ζήσεις, να γευτείς και να κάνεις. Χωρίς πραγματικά να ζείς διότι η πίεση του χρόνου δεν σε αφήνει να γεύεσαι πραγματικά αλλά να παίρνεις μόνο  εικόνες, κάποια ψεγάδια για την βιαστική ζωή. Χωρίς την Χάρη της αξίας των Αγίων ημερών, χωρίς το νόημα, χωρίς την παρουσία, χωρίς τον πόνο του Πάθους πως θα γευτούμε την Ανάστασή Του ; Θα μείνουμε στις εικόνες;
Μία εποχή δυσλειτουργική παρ’ότι την σύγχρονη τεχνολογία, η οποία μας κάνει μηχανήματα και χάνεται η ανθρωπιά και δεν λειτουργούν πλέον τα σημαντικα κύτταρα της οικογένειας, της φιλίας, της κοινωνίας. Μα η τεχνολογία λέμε ότι τα αλλάζει όλα ,τα κάνει καινούργια αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Νυμφίος τα αλλάζει όλα, αυτή η θυσία του Κυρίου αλλάζει τα πάντα, αυτή η θυσία τα κάνει όλα καινούργια καθαρισμένα από το Άγιον Αίμα Του.
Η σύγχρονη εποχή που μας έχει κάνει να σκουριάζουμε στον καναπέ μας και στις καφετέριες μπροστά από έναν υπολογιστή ή ένα κινητό στο χέρι όπου εκεί από αυτά θεωρούμε ότι  ελέγχουμε όλον τον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού. Τόσο σκουριά αυτή η εποχή που δεν γίνεται να βρούμε στον δρόμο μας,προς τον Γολγοθά, κανένα Σίμωνα Κυρηναίο να μας βοηθήσει στο βάρος του Σταυρού μας.
Μια εποχή χαλασμένη πλέον σε αξίες, σε αρχές και ήθος. Ουαί ημίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί που εμείς καθαρίζουμε μόνο το εξωτερικό του ποτηρίου και όχι το εσωτερικό, που λαμπρύνουμε το εξωτερικό μας φαίνεσθαι όπως κάνουμε στους τάφους των κεκοιμημένων αλλα εντός υπάρχουν μονο οστά και ακαθαρσίες, που σηκώνουμε το δάχτυλο σε όλους και σε όλα, αλλά τον καθρέφτη της ψυχής μας δεν τον αντικρίζουμε απο φόβο μην τρομάξουμε απο αυτό που είμαστε.
Αυτό όμως που πρέπει να δούμε σε αυτό το παλαιό παιχνίδι που ανακαλύψαμε στο μπαούλο είναι ότι εκτός από τα ελαττώματά του,  κουβαλά υπέροχες αναμνήσεις από το παρελθόν μας.
Αυτή η σύγχρονη εποχή κουβαλά και ένα παρελθόν τόσο γεμάτο από σπουδαία πράγματα τα οποία πρέπει να τα θυμόμαστε και να τα φέρνουμε ως παράδειγμα στην ζωή μας.
Αυτό το παρελθόν είναι  η σταθερά μας,η βάση μας, η αφετηρία μας.
Αυτό το παρελθόν είναι η απέραντη Αγάπη Του προς εμάς η οποία αυτές τις ημέρες θα ξαναποδειχθεί σε εμάς τους σύγχρονους μέσα από την προδοσία, τον ευτελισμό, τα χτυπήματα, το μαστίγωμα, τους εμπτυσμούς,την σταύρωση και την Αγία Ανάστασή Του.
Το παρελθόν αυτών των ημερών έχει κάτι να μας πει για το μέλλον όλων μας.
Πρέπει όλοι μας να το ακούσουμε και να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας ζητά.
Το αίτημα είναι απλό και ταπεινό και έρχεται εκ του Σταυρού από τα χείλη του Κυρίου μας.
Ένα Δώρο μας ζητά.
Τις αμαρτίες μας.
Αυτό το δώρο μας ζητά για τις Άγιες μέρες αυτές και το αντίδωρο θα είναι η Ανάστασή Του.
Αυτό το δώρο αξίζει πολλά περισσότερα από κάθε τί άλλο στον κόσμο διότι αυτό είναι η ουσία αυτού του κόσμου, αυτής της εποχής η αντιμετώπιση του μέλλοντος με την δύναμη του παρελθόντος, με την δύναμη του Εσταυρωμένου.

-Ο Ανάξιος-

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης