Τοπικά

Δ. Τρικκαίων: Προχωρά ο βιολογικός καθαρισμός στο Καλονέρι

Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται οι εργασίες για τον βιολογικό καθαρισμό του Καλονερίου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε τα έργο στο χωριό του Δήμου, το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστο Αναστασίου.

oznorWO

Ο κ. Παπαστεργίου είδε την πρόοδο των εργασιών και υπενθύμισε τις προσπάθειες του Δήμου να υλοποιηθεί το έργο. Ένα έργο και με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί τον πρώτο βιολογικό καθαρισμό εκτός πόλης των Τρικάλων, δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής.
Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό  270.000 € και ονομάζεται «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Καλονερίου Τρικάλων» με ανάδοχο την εταιρεία ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.).
Η μονάδα είναι δυναμικότητας 300 ΙΑ με τον αγωγό προσαγωγής των λυμάτων μήκους 500μ και διάθεση καθαρών μήκους 80μ. Η ΕΕΛ αποτελείται από προκατασκευασμένη μονάδα MBBR δυναμικότητας 300 ΙΑ με βιολογική και τριτοβάθμια επεξεργασία με τις συνοδευτικές δεξαμενές από σκυρόδεμα (εξισορρόπηση, θάλαμος ενδιάμεσος και καθαρών και τον λοιπό εξοπλισμό (φυσητήρες, εσχάρωση, αντλίες), τον οικίσκο-μηχανοστάσιο με τον ηλεκτρικό πίνακα και Η/Ζ και τα βασικά έργα υποδομής και διαμόρφωσης του χώρου. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, θα γίνει πρώτα η δοκιμαστική λειτουργία και θα ακολουθήσει η κανονική.
Μαζί με τους κ. Παπαστεργίου και Αναστασίου, στο Καλονέρι βρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάκης Σκρέκας, ο πρόεδρος της Μεγάρχης κ. Χρ. Σκρέκας, εκπρόσωπος της εταιρείας και στελέχη της ΔΕΥΑΤ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης