Τοπικά

Εγκαινιάστηκε ο Ναός Πέτρου και Παύλου, στο Αγιόφυλλο (φώτο)

Κατά τη δέουσα τάξη ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος εγκαινίασε νέο Ναό στην επαρχία του.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο κ. Θεόκλητος φτάνοντας στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας προσκόμισε και τοποθέτησε τα Ιερά Λείψανα επάνω στην Αγία Τράπεζα και ακολούθως εψάλη η ειδική ακολουθία της υποδοχής, με Μαρτυρικά και άλλα τροπάρια.

Στους αίνους του Όρθρου Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις δυο προκαταρκτικές ευχές των εγκαινίων και αμέσως μετά το πέρας αυτού άρχισε η καθαυτού τελετή των εγκαινίων με μία σύντομη προσευχή μπροστά στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια κλήρος και λαός βγήκαν από το Ναό, με τους ιερείς να προπορεύονται με Ευαγγέλιο και τον Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων να κρατάει στα χέρια του τα Άγια Λείψανα.

Με το τέλος της τρίτης περιφοράς του Ναού έγινε η θριαμβευτική είσοδος εις αυτόν και ο Επίσκοπος τοποθέτησε τα Άγια Λείψανα στην Αγία Τράπεζα, ενώ ψάλλονταν το απολυτίκιο «Ως του άνω στερεώματος την ευπρέπειαν…». Έπειτα ο κ. Θεόκλητος έριξε τρείς φορές Άγιο Μύρο στα Ιερά Λείψανα και τα ασφάλισε σε ειδική θήκη, τα τοποθετεί στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας στην ειδική οπή που υπάρχει για το λόγο αυτό και ονομάζεται «φυτόν».

Πάνω από τα Άγια Λείψανα έριξε μαρμαρόσκονη και κηρομαστίχη (μίγμα που αποτελείται από καθαρό κερί, μαστίχα, σμύρνα, αλόη, θυμίαμα, ρητίνη και λάδανο και συμβολίζουν τα μύρα με τα οποία ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας άλειψε το Σώμα του Κυρίου). Ακολούθησε δε το υπόλοιπο της τελετής και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

(φώτο Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης