Ροή Τοπικά

Εγκαινιάστηκε ο περιφερειακός της Λάρισας. Πιο κοντά η Θεσσαλονίκη (φώτο-video)

Κανονικά στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος που συντομεύει κατά 10-15΄ τη χρονοαπόσταση Τρικάλων-Θεσσαλονίκης.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το τμήμα του περιφερειακού που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον περιφερειάρχη Κώστας Αγοραστό είναι μήκους 1,56 χλμ. και συνδέεται με το ήδη ολοκληρωμένο κομμάτι του περιφερειακού που βγάζει πια ελεύθερα και άνετα στην εθνική οδό. Το έργο προϋπολογισμού 11,68 εκ. € υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Πλέον όσοι κινούμαστε από Τρίκαλα και παράλια (Πλαταμώνα, Νέους Πόρους κλπ.) θα στρίβουμε αριστερά στον κόμβο στο ύψος του Lidl της Λάρισας και θα συνεχίζουμε γρήγορα και με ασφάλεια το ταξίδι μας.

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στον χαιρετισμό του, λέγοντας πως «βάζουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες κοινότητες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται πιο γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ ανακουφίζεται το κέντρο της Λάρισας από τον κυκλοφοριακό φόρτο». Παρών στα εγκαίνια ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και αναπληρωτής περιφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος σημείωσε ότι «αυτό το έργο αφορά και εμάς τους Τρικαλινούς καθώς γλυτώνουμε όλη τη φασαρία της Λάρισας και γρήγορα και με ασφάλεια μπορούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας στη Βόρεια Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήδη προχωράει το τελευταίο τμήμα της ε.ο. Τρικάλων-Λάρισας από ANIMUS που θα κουμπώσει με τον περιφερειακό και θα βελτιώσει περαιτέρω τις μετακινήσεις μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης