Ροή Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό-Νομισματικό Μουσείο Δήμου Πύλης (video)

Επισκέψιμο καθίσταται από σήμερα το Λαογραφικό και Νομισματικό Μουσείο του Δήμου Πύλης στο χωρίο του Αγίου Βησσαρίωνος.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του παλιού, πέτρινου σχολείου, ο οποίος διαμορφώθηκε καταλλήλως για τις ανάγκες στέγασης της συλλογής του Νικολάου Μαρδάνη, ο οποίος και τη δώρισε στο Δήμο Πύλης. Ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας τόνισε ότι είναι το πρώτο έργο που εγκαινιάζει η νέα Δημοτική Αρχή, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και υπογράμμισε πως προγραμματίζονται σειρά έργων υποδομής και πολιτισμού τα οποία θα δώσουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης μια νέα οντότητα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μίλησε για ανάγκη «πνευματικής ανάτασης του τόπου», δηλώνοντας αρωγός των προσπαθειών του Δήμου Πύλης, όπως και ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι μας να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, δε, Ντίνος Μπάρδας διαβεβαίωσε ότι “στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τη στήριξη του περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστού θα εγκαινιάσουμε δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα στο Δήμο Πύλης”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης