Τοπικά

Εκδήλωση στο 5ο Γυμνάσιο για την Ημέρα Μνήμης Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».Η ημερομηνία επιλέχθηκε, διότι, εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον στρατό των συμμάχων. Επίσης το σχέδιο της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και θα βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας.

Την Παρασκευή  25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο αυτής της ημέρας,  στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων διοργανώθηκε εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την εξέγερση των Ελλήνων κρατουμένων στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Ακολούθησε εκτενής  συζήτηση μαθητών/τριών και  εκπαιδευτικών μέσω φύλλου εργασίας και καταλήξαμε πως έχουμε καθήκον και ευθύνη  να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην επιτρέψουμε ποτέ  να συμβούν ξανά τέτοια εγκλήματα στην ανθρωπότητα. Οφείλουμε επίσης να υπερασπιζόμαστε με σθένος τη δημοκρατία, την ελευθερία  και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

 

Γούλα Αθανασία, μαθήτρια της Γ΄τάξης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης