Τοπικά

Εκκλησάκι του Αγίου Εφραίμ εκ Τρικάλων, σε ενορία Τρικαλινού Αρχιμανδρίτη στη Κομοτηνή (φωτό)

Τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Αγίου Εφραίμ του εκ Τρικάλων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων.

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην ενορία του Κοσμίου, μια εκ των μεγαλυτέρων της ακριτικής πόλεως, στην οποία και διακονεί ως εφημέριος εδώ και 2 έτη ο εκ Τρικάλων καταγόμενος Αρχιμανδρίτης Οικουμένιος Μαρκόπουλος. Ο πατέρας Οικουμένιος διακονούσε μέχρι το 2016 στα Τρίκαλα, όντας εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης και σε χωριά της επαρχίας μας.

Λόγω της ευλάβειας που έχει ο ίδιος προς τον Άγιο της πόλεώς μας, αγωνίστηκε πολύ στην Κομοτηνή, με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Παντελεήμονος, για την εκ βάθρων αναστήλωση του παρεκκλησίου στο οποίο πλέον θα μπορούν να εναποθέτουν τις προσευχές τους οι πιστοί.

Όπως δε ανέφερε στο κήρυγμά του ο κ. Παντελεήμων  «με την ανύστακτη φροντίδα του εφημερίου του Κοσμίου Αρχιμανδρίτου Οικουμενίου Μαρκοπούλου, συνδρομή δε των κατοίκων της περιοχής, ο τόπος αυτός μετεμορφώθη εις Παρεκκλήσιον προς τιμήν ακοιμήτου μεσίτου προς Θεόν του Αγίου Εφραίμ, του οποίου οι πρεσβείες να συνοδεύουν πάντας τους επικαλουμένους το όνομά του».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης