Ροή Τοπικά

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής

Ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς κληρικούς της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών αναπαύτηκε εν Κυρίω στα 72 του χρόνια, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής υπήρξε άνθρωπος της αγάπης και της προσφοράς. Δίπλα στον φτωχό και στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Διακρίθηκε για το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο, το οποίο εν πολλοίς έκανε σιωπηλά.

Για πολλά χρόνια εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής και τα τελευταία πολλά χρόνια ο παπάς του αγαπημένου του Γαρδικίου, το οποίο εξυπηρετούσε κάθε χρόνο από το Πάσχα και μετά, χτυπώντας την καμπάνα και λειτουργώντας επί του Θυσιαστηρίου του ιστορικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια επίσης εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Τζούρτζιας Ασπροποτάμου. Στο Γαρδίκι αναστήλωσε το καμπαναριό του Ναού, άλλαξε τη σκεπή στο Καθολικό, φρόντισε για την αναστήλωση των εξωκκλησίων της Αγίας Τριάδας και του Αϊ Λιά, ενώ αναστήλωσε εκ βάθρων τη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, μέσα στο δάσος του Γαρδικίου.

Εξυπηρετούσε για πολλά χρόνια την Κόρη, τον Παραπόταμο, την Κάτω Ελάτη και τις Ιερές Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου (πριν το διαχωρισμό της Μητροπόλεως), καθώς και το γυναικείο Μοναστήρι της Γκούρας. Κινητοποίησε κόσμο πολύ για δωρεές για την ανέγερση του Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων, τον οποίο και καμάρωνε.

Δραστήριος πολύ, δημιούργησε την Τράπεζα Αγάπης της Αγίας Μονής, ενώ επί χρόνια βοηθούσε στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών μαζεύοντας μόνος του τρόφιμα από καταστήματα της πόλης και προσφέροντάς τα εκεί.

Έκανε μια εξαίρετη οικογένεια, την οποία και καμάρωνε.

Το σκήνωμά του θα τεθεί εις προσκύνηση από τις 8 π.μ. της Δευτέρας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και ενώπιόν του θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 12 μ. στον ίδιο Ναό.

Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ Ελένη Κουμπή

ΤΑ ΤΕΚΝΑ Σωτήριος Κουμπής
Σταυρούλα Κουμπή και Γεώργιος Αρκουμάνης
Βασιλική Κουμπή
Αλέξιος Κουμπής και Μαρία Βασδέκη

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ Βασιλική , Απόστολος

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ

Παράκληση της οικογενείας αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων και για την ενίσχυση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαρδικίου Τρικάλων .
Ο καφές θα προσφερθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων .

Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου »

Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίας δικαίων. Αιωνία του η μνήμη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης