Ροή Τοπικά

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων

Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Μηχανολογικού τομέα, ειδικότητας Τεχνικού Οχημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ρεκτιφιέ κινητήρων ΄΄Γκουλιόπουλος Β. – Μπάρδας Ι. και Σια΄΄.

Στις εγκαταστάσεις του ρεκτιφιέ, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, το προσωπικό υποδέχτηκε τους μαθητές και τους ενημέρωσε για τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ανακατασκευής κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Αρχικά έγινε επίδειξη λείανσης (πλάνισμα) κυλινδροκεφαλής κινητήρα και φρεζαρίσματος εδρών βαλβίδων  από τον κ. Ε. Γκουλιόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τη διαδικασία ελέγχου (φουσκώματος) κυλινδροκεφαλής για ύπαρξη τυχόν ρωγμών.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε, με τον κ. Β. Γκουλιόπουλο να παρουσιάζει και να εξηγεί το πώς γίνεται η λείανση στροφαλοφόρου άξονα και με επίδειξη λείανσης (ρεκτιφιέ) κυλίνδρου κινητήρα από τον κ. Δ. Ρομοσιό.

Τέλος ο κ. Ι. Μπάρδας παρουσίασε στους μαθητές νέες τεχνολογίες κατασκευής ελατηρίων εμβόλων και εμβόλων ειδικού τύπου που χρησιμοποιούνται στους πετρελαιοκινητήρες νέας τεχνολογίας.

Η επίσκεψη κρίθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, μιας και η άμεση επαφή των μαθητών με τα μηχανήματα ανακατασκευής κινητήρων και τις εργασίες που παρακολούθησαν, έδωσε τη δυνατότητα της καλύτερης εμπέδωσης όσων έχουν διδαχθεί στις αντίστοιχες ενότητες των σχολικών βιβλίων, σχετικές με την ανακατασκευή ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Δ/νση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων και οι Μηχανολόγοι, συνοδοί καθηγητές κ.κ. Μπαμπλέκος Π., Μπαντής Γ.,  Γιαννούλας Θ. και οι μαθητές, ευχαριστούν τους υπεύθυνους για την θερμή υποδοχή και την άψογη ξενάγηση στους χώρους του υπερσύγχρονου ρεκτιφιέ κινητήρων που διαθέτουν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης