Ροή Τοπικά

ΕΚΤΑΚΤΟ. Κλείνουν οι λαϊκές σε όλη τη Θεσσαλία

Μετά το κρούσμα στον καταυλισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα και έπειτα από ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τους Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Αποφάσισε να κλείσουν όλες λαϊκές αγορές τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη την Θεσσαλία, καθώς τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές και να επιστρατευτεί ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα τα οποία δεν θα χωρέσουν στο ιατρικό κέντρο «Αρωγή».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Τρικάλων Νίκος Παπακώστας, μετά από αυτή την εξέλιξη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Στην μάχη των γιγάντων την πληρώνουν τα μυρμήγκια, Τελικά λίγες μέρες πριν από το Πάσχα πήρανε απόφαση να κλείσουν τής λαϊκές αγορές.Σωστα κάνουνε και περνουν προφυλάξεις για το καλό των καταναλωτών και των συνανθρώπων μας, αλλά έχω κάποια ερωτήματα:

Εφόσον κλείσουν τής λαϊκές αγορές δεν πρέπει να κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ, γιατί και οι συνάνθρωποι μας Ρομά είναι και αυτοί καταναλωτές και τα ψώνια τους τώρα θα γίνουν από τα μεγάλα εμπορικά.,,,πως θα τα λειτουργήσουν ,θα υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά,θα τούς αποκλείσουν αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα μπορούσαν να πάρουν άλλα μέτρα και να λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές. Στα Τρίκαλα έχουμε την καλύτερη λαϊκή αγορά και έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει. Για ποιο λόγο να κλείσει η αγορά των Τρικάλων από την στιγμή που εδώ και καιρό έχει απαγορευτεί από τον δήμο να δεχτούμε στην αγορά μικροπωλητές από άλλους νομούς, και η αγορά είναι μόνο με ντόπιους παραγωγούς και μικροπωλητές.Το γνωρίζω ότι απαντήσεις δεν θα πάρω. Αλλά τις απαντήσεις θα τις πάρετε εσείς σαν καταναλωτές όταν επισκεφθείτε αυτά τα εμπορικά…. Θα κανουμε τα αδύνατα δυνατά να μπορέσουμε να λειτουργήσει η καθημερινή λαϊκή αγορά και αυτό γιατί υπάρχουν οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη.,, γιατί υπάρχουν παραγωγή που θα πετάξουν όλοι την σοδειά τους. Αν δεν τα καταφέρουμε σας ευχόμαστε καλό ΠΑΣΧΑ και να είστε όλοι δυνατή και να μην χάσετε ποτέ το χαμόγελο σας Είμασταν και θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Καλες γιορτές και να προτιμάτε επιχειρήσεις τοπικές”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης