Τοπικά

Ενεργειακές δυνατότητες στον Δήμο Τρικκαίων

Το ενδιαφέρον του Δήμου Τρικκαίων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σηματοδοτεί η σχετική ημερίδα της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018. Μια ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος εν όψει δύο δεδομένων που εμφανίζονται:
– της συζήτησης και των αποφάσεων για τα βιορευστά και το βιοαέριο
– των δυνατοτήτων που ανοίγονται από τη θέσπιση των Ενεργειακών Κοινοτήτων
Οπως τόνισε στην έναρξη της ημερίδας ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι σημαντικό να υπάρχει η ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο και τα χωριά. Εξάλλου, μετά τη σχετική συζήτηση στο Βαλτινό για ίδρυση μονάδας βιορευστών, άρχισε έντονη η συζήτηση για το μέλλον παρόμοιων επενδύσεων.
Το δεύτερο δεδομένο, αφορά στον πρόσφατο νόμο για τη θέσπιση και συγκρότηση των Ενεργειακών Δυνατοτήτων. Δηλαδή, για την παραγωγή ενέργειας που θα προκύψει από τη συνεργασία του Δήμου και πολιτών, με όφελος και γνώμονα την κάλυψη ενεργειακών αναγκών, φθηνότερα από ό,τι ισχύει σήμερα.
Ολο αυτό το πλαίσιο, που σχετίζεται με τις άμεσες αλλά και τις μελλοντικές δράσεις, συζητήθηκε εκτενώς παρουσία εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων, πολιτών και υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συζητήθηκε, επίσης, η χωροθέτηση και λειτουργία των μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και η επίδρασή τους στην τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:
– «Βιοαέριο στην Ελλάδα, προοπτικές & προβλήματα», Χρήστος Ζαφείρης, Υπ. Έργων Βιοαερίου, Τμ. Βιομάζας ΚΑΠΕ
– «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα», κ. Δημήτρης Τσέκερης, Ειδ. Σύμβουλος Υπ. Ενέργειας σε θέματα ΑΠΕ & Ηλεκτρικής Ενέργειας
– Στρογγυλό Τραπέζι «Η αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, με την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία»
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης που ακολούθησε, η ημερίδα αφορούσε στην προσπάθεια ενημέρωσης όλων, σε Τρίκαλα και χωριά, για ένα θέμα άμεσου ενδιαφέροντος. Κάτι που φάνηκε και από τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις, σε όλο το φάσμα των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.
Παρέστησαν, επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Εμπορίου της ΠΕ Τρικάλων κ. Ντ. Μπάρδας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλεστά, Λασπάς και Ντινής, οι π. αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη, Παπανικολάου και Βασταρούχας, οι π. Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Λάππας και Ταμήλος, οι κ. Παπαθανασίου (Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή) και Γ. Μητσιούλης (Τρίκκης Πολιτεία), ο διευθυντής της ΠΑΔΥΘ ΑΕ κ. Ορ. Πλιάσας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παζαΐτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παππάς, πλήθος προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, πολίτες και στελέχη υπηρεσιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης