Τοπικά

Ενεργός συμμετοχή του Δ. Τρικκαίων σε δράσεις για το προσφυγικό

Με κείμενο – διακήρυξη για τη συνέχιση των δράσεων για το προσφυγικό, ανεξαρτήτως εκλεγέντων Δημάρχων, αλά και πρόσθετη συνεργασία, συντονίζουν τη δράση τους τα μέλη του Δικτύου Πόλεων για το Προσφυγικό. Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Γ. Καμίνη. Στη σύσκεψη μετείχαν, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός, Τήλου Μαρία Καμμά – Αλιφέρη και Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης  Δεληγιάννης και εκπρόσωποι των Δήμων Καρδίτσας και Τρίπολης. Στο δίκτυο μετέχουν επίσης οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, και Ν.  Φιλαδέλφειας.
Η έναρξη της συζήτησης στο Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και προσφύγων του Δήμου Αθηναίων έγινε με την εισαγωγική ομιλία του κ. Καμίνη και πρόσθετες αναφορές από τον αντιδήμαρχο Μεταναστών και προσφύγων κ. Λ. Παπαγιαννάκη. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του οικοδεσπότη Δήμου, αλλά και συζητήθηκε η εκτενής αποτίμηση των όσων έχουν γίνει από τα μέλη του Δικτύου. Η τελική απόφαση, συνίσταται σε δύο σκέλη:

Υπογραφή διακήρυξης για δέσμευση των τοπικών αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές, να διατηρήσουν τις υπάρχουσες δράσεις του Δικτύου
Συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους – μέλη του Δικτύου, με στόχο την ενίσχυση της τεχνικής βοήθειας και των δράσεων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης και προώθησης των καλών πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα και έφερε τα παραδείγματα των τρικαλινών, που υποδέχθηκαν και συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τους διαμένοντες στην πόλη μέσω προγράμματος της UNCHR.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης