Ροή Τοπικά

Ενθρονίστηκε ο Ηγούμενος της Μονής Σιαμάδων, Μακάριος Ιακωβάκης (video)

Με Βυζαντινή λαμπρότητα η ενθρόνιση του Ηγουμένου της προσφάτως ανακηρυχθείσας ανεξάρτητης Μονής Αγίου Νικολάου Σιαμάδων.

Όπως κατέγραψε το  trikalavoice.gr  το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου, συμμετοχή δε Ηγουμένων των Ιερών Μονών των Μετεώρων και αντιπροσωπειών Μονών απ’ όλο το Νομό και τη χώρα.

Κατά το τυπικό η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου τελέστηκε προ της Απολύσεως, όταν και ο κ. Θεόκλητος,  ανέγνωσε τις ευχές, ενέδυσε τον γέροντα Μακάριο Ιακωβάκη με τον μανδύα και του παρέδωσε το Σταυρό και την βακτηρία να ποιμαίνει τη Μονή και τα πνευματικά του τέκνα.

Ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον πατέρα Μακάριο, «ο οποίος ουσιαστικά γίνεται ο δεύτερος κτήτορας της Μονής, καθώς εδώ όταν ήρθε προ 12ετίας βρήκε ερείπια και μόνο». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του ανδρός και σημείωσε ότι ήταν επιθυμία και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου να ανακηρυχτεί η Μονή ανεξάρτητη καθώς γνωρίζει καλά τον πατέρα Μακάριο από την κοινή τους παρουσία στη Μητρόπολη Θηβών.

Ο νέος Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, στην προσφώνησή του σφόδρα συγκινημένος μίλησε για την ιστορία της Μονής, «τον παππού, όπως τον λέμε εμείς, Άγιο Νικόλαο που τη σκεπάζει και τη προστατεύει και για την προσπάθεια που καταβάλαμε τα τελευταία 12 χρόνια, με την ευχή του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών Σεραφείμ και του επίσης Μακαριστού γέροντός μου πατρός Ευγενίου Θεοδοσιάδη να την αναστηλώσουμε εκ βάθρων». Ζήτησε δε τις προσευχές όλων για να ανταποκριθεί στη νέα της διακονία προς δόξαν Θεού.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της ενθρονίσεως ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος προχώρησε στην χειροθεσία του εφημερίου της Καστανιάς, που γειτνιάζει με τη Μονή, πατρός Αποστόλου Γκαραγκάνη σε Πρωτοπρεσβύτερο.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης υπηρέτησε χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, φτάνοντας ως το βαθμό του Ταγματάρχου, πριν επιλέξει τη στενή οδό της μετανοίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης