Ροή Τοπικά

Ενισχυμένος ο ρόλος Μιχαλάκη στο νέο ΕΣΠΑ. Από αυτόν θα περνάνε οι Δήμοι!

Νέα δεδομένα στην κατανομή των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, στη νέα προγραμματική περίοδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ο ρόλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, της οποίας έχει οριστεί γενικός γραμματέας με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, είναι ενισχυμένος και καθοριστικός.

Το νέο ΕΣΠΑ θα παραμείνει εν πολλοίς στις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών, με τους Δήμους ωστόσο να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω μέσα από την ΕΕΤΑΑ.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης καλείται να συνθέσει απόψεις και προτάσεις και σε απόλυτη συνεργασία με την Κυβέρνηση να εγκρίνει και να προωθήσει τις πιο ώριμες εξ αυτών. Με τον τρόπο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων αποκτά παρέμβαση και σε κεντρικό επίπεδο, όντας ο πιο έμπειρος αυτοδιοικητικός της χώρας σήμερα, πρώτος δε μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων αυτής.

Για την ιστορία η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και τους φορείς τους, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Επιπλέον, και για την επίτευξη του σκοπού της, συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης