Τοπικά

Ενισχυμένος ρόλος στον Λιούτα στη Βουλή

Στόχος του Θανάση Λιούτα η προστασία του αγρότη απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Προστασία του Περιβάλλοντος συμμετείχε ο βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας. Ως μέλος της Επιτροπής, ο Θανάσης Λιούτας κλήθηκε να εκφράσει τις προτάσεις του αναφορικά με την ανάγκη, η πολιτική να προσαρμοστεί απέναντι στις συνέπειες, οι οποίες δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ανάμεσα στις προτάσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν από τον τρικαλινό βουλευτή, βρέθηκαν, η ανάγκη του εκσυγχρονισμού της αγροτικής πολιτικής και κυρίως η αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ, ώστε ο Έλληνας αγρότης να λαμβάνει δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο τρικαλινός βουλευτής διαχρονικά εκφράζει την άποψη πως η κλιματική αλλαγή και ο κίνδυνος της ξηρασίας δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες και απέναντι σε αυτές πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μην απειληθεί τελικά το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου και του γεωργού.

Στις προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε, ο τρικαλινός βουλευτής εστίασε στην πολιτική των υδάτινων πόρων και συγκεκριμένα ανέφερε την ανάγκη της ενσωμάτωσης του Νομού Τρικάλων στο πρόγραμμα απονιτροποίησης. Ειδικότερα, ο κ. Λιούτας ανέφερε ότι, «Στον νομό Τρικάλων, όπου εκλέγομαι, υπήρξε ο άδικος αποκλεισμός των ενδιαφερομένων, γεγονός, το οποίο τελικά διαμορφώνει στην ελληνική επικράτεια παραγωγούς και καλλιέργειες δυο ταχυτήτων».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης