Ροή Τοπικά

Εντυπωσιακή συγκέντρωση Τσίπρα στα Τρίκαλα (video-φώτο)

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και αιχμηρή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε άνοιξε τη συζήτηση για την διεύρυνση του κόμματος και την προοδευτική παράταξη στην κατάμεστη αίθουσα του Gallery Art Hotel, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις (αν όχι η μεγαλύτερη) που έχουν φιλοξενηθεί εκεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, συγκρίνοντας τους πρώτους πέντε μήνες αυτής με τα επιτεύγματα της δικής του διακυβέρνησης, «των 4 ετών που ήταν συμπυκνωμένα 4 δεκαετίες. Και παλέψαμε και τα καταφέραμε». Μίλησε για γεμάτα ταμεία που άφησε, «σε αντίθεση με τα άδεια που παραλάβαμε», για την κοινωνική πολιτική που άσκησε υπέρ της μεσαίας τάξης, αλλά και για την εξωτερική πολιτική. Τόνισε ότι η χώρα επί των ημερών του απέκτησε ξανά κύρος στο εξωτερικό και οντότητα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της εισήγησής του:

«Δεν θέλουμε μια χώρα της καταστολής και της κοινωνικής αδικίας, μια χώρα που οι πολλοί θα στενάζουν και οι λίγοι θα ευνοούνται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία έχουμε ένα άλλο όραμα για τη χώρα. Έχουμε ένα άλλο σχέδιο για την επόμενη μέρα του τόπου μας. Αν το στοίχημα της πρώτης τετραετίας ήταν να σταματήσει η καταστροφή και να βγούμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η ταυτότητα της χώρα μας. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Θέλουμε μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο, προκοπή».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος, αλλά και απλών πολιτών οι οποίοι προσήλθαν με διάθεση να ακούσουν και να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την διεύρυνση που επιχειρείται.

Ποιοι ήταν εκεί

Ξεχώρισε ο… ανώνυμος κόσμος που προσήλθε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο έδωσαν το παρών και στελέχη του κέντρου τα οποία σηματοδοτούν πραγματικά τη διεύρυνση της παράταξης. Ήταν εκεί ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και αντιδήμαρχοί του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, η υποψήφια βουλευτίνα του ΚΙΝ.ΑΛ. στις πρόσφατες εκλογές Χρύσα Ντιντή κ.α..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης