Ροή Τοπικά

Εν σκηναίς δικαίων ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής (φώτο-video)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πατρός Αθανασίου Κουμπή.

Κατά την Ακολουθία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, όπου υπηρέτησε ο μακαριστός παπα Θανάσης ως διάκονος, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυλώνος Χριστόδουλος, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, του Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου και συμμετοχή πλειάδας ιερέων και αντιπροσωπείας Μονών της περιοχής μας. Νωρίτερα το πρωί είχε τελεστεί ενώπιον του σκηνώματος του πατρός Αθανασίου Θεία Λειτουργία.

Καταλλήλως ομίλησαν για το βίο του ο άγιος Αυλώνος, στο χωρίο καταγωγής του οποίου, τη Τζούρτζια Ασπροποτάμου υπηρέτησε ο Μακαριστός, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, καθώς και εκπρόσωπος των κατοίκων της Αγίας Μονής.

Ο πατέρας Αθανάσιος Κουμπής, ο «παπάς των φτωχών και των καταπονημένων», ο πιστός υπηρέτης του Λόγου του Κυρίου, εισήλθε στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία. Αφήνει πίσω του μια εξαίρετη οικογένεια,  την πρεσβυτέρα του Ελένη, τα παιδιά τους Σωτήρη Κουμπή, Σταυρούλα Κουμπή-Γιώργο Αρκουμάνη, Βασιλική Κουμπή, Αλέξη Κουμπή-Μαρία Βασδέκη, εγγόνια κι αδέλφια.

Αφήνει επίσης ένα τεράστιο κενό στην Τοπική μας Εκκλησίας, καθώς εργάστηκε με ζήλο για 40 και πλέον χρόνια επί του Ιερού Θυσιαστηρίου, αλλά και στηρίζοντας όσους πραγματικά είχαν ανάγκη, αθόρυβα και διακριτικά. Τον αποχαιρέτησαν εκατοντάδες Τρικαλινοί και σύσσωμο το Γαρδίκι, που τόσο αγάπησε.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον μνημονεύουμε με αγάπη και σεβασμό. Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης