Τοπικά

Εν σκηναίς δικαίων ο πατέρας Χαρίτωνας Μανιτάρας (φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού γέροντος Χαρίτωνος Μανιτάρα το μεσημέρι της Τρίτης στα Τρίκαλα.

Κατά την εξόδιο Ακολουθία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και συμμετείχε πλειάδα ιερέων και αντιπροσωπεία Μονών της περιοχής μας. Νωρίτερα το πρωί ο κ. Χρυσόστομος είχε τελέσει ενώπιον του σκηνώματος του γέροντος Θεία Λειτουργία.

Καταλλήλως για τον μακαριστό γέροντα Χαρίτωνα, τον πιστό υπηρέτη του Λόγου του Κυρίου, ομίλησε ένα από τα πνευματικά του αναστήματα, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας. Η ταφή, καθ’ επιθυμία του ιδίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, στον φερώνυμο λόφο, όπου και διακονούσε με πολλή χαρά.

Ο πατέρας Χαρίτωνας εισήλθε πια στη «χαρά του Κυρίου του». Αφήνει πίσω του δεκάδες πνευματικά παιδιά και ένα σημαντικό έργο για την Τοπική μας Εκκλησίας. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον μνημονεύουμε με αγάπη και σεβασμό. Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων.

(Φώτο Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης