Τοπικά

Εξαιρετική γεωπολιτική ανάλυση Καλεντερίδη, στα Τρίκαλα

Μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο ο πρώην στρατιωτικός και συγγραφέας ανέλυσε τα δεδομένα που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος είχε γίνει ευρέως γνωστός το 1999 όταν και συνόδευε τον Οτσαλάν, βρέθηκε στη πόλη προσκεκλημένος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών. Τον προλόγισε ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, Βασίλης Ζιώζιας.

Ο ίδιος στάθηκε κυρίως στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πως διαμορφώνονται στο βάθος των ετών. Εξήγησε με σαφήνεια την αλλαγή δόγματος της Τουρκίας τη τελευταία 3ετία απέναντι στη χώρα μας, στάθηκε δε στα συν και στα πλην της Ελληνικής διπλωματίας.

Επίσης ερμήνευσε τις κινήσεις των μεγάλων δυνάμεων στην Μεσόγειο οι οποίες, κατά την εκτίμησή του, θα δημιουργήσουν έναν «διάδρομο» από το Κουρδιστάν μέχρι και την Κρήτη όπου θα μπορούν να προχωρήσουν εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τόνισε ότι η χώρα μας έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε μεγάλο γεωστρατηγικό παίκτη ή σε προτεκτοράτο τελικά των ξένων.

Τέλος αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» υπογράμμισε πως δεν υφίσταται καν Μακεδονία πάνω από τα Ελληνικά σύνορα και θα είναι σαν να «πουλάμε την ψυχή μας» αν συμφωνήσουμε σε όνομα που περιέχει τον όρο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης