Τοπικά

Εξαιρετική ομιλία από την “Διορατικότητα” στα Τρίκαλα

Την Κυριακή 03-03-2019 ,πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, η επίκαιρη ομιλία «Χαρισματικότητα, η αόρατη διαφορετικότητα».

Την ομιλία διοργάνωσε το  Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης & προστασίας κοινωνική και συνεταιριστική επιχείρηση  «διορατικότητα» (www.dioratikotita.gr) με προσκεκλημένη την κ. Μαρία Δ. Μπαξεβάνου ,  ιδρύτρια & επιστημονικά υπεύθυνη του 1ου  κέντρου αξιολόγησης, διαχείρισης, εκπαίδευσης & θεραπείας Χαρισματικών παιδιών, εφήβων & ενηλίκων, «συν πλην Χάρισμα» (www.centerforgifted.gr ).

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιδιαίτερη κατηγορία των Χαρισματικών Ατόμων.

Η κ. Μπαξεβάνου  κάλυψε πεδία  που αφορούν  την προστασία των Χαρισματικών, τον έγκαιρο εντοπισμό τους, την αναγκαιότητα στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουμε σε αυτήν την κατηγορία, το νομοθετικό πλαίσιο της ειδικής αγωγής και πως αυτό μπορεί να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του, βασισμένο στην συνθετική μεθοδολογία της που  έχει παρουσιάσει σε επιστημονικά συνέδρια, μετά από 35ετή μελέτη, έρευνα & εφαρμογή.

Η προσέλευση, η αποδοχή, το αγκάλιασμα και οι ευχαριστίες της κοινωνίας των Τρικάλων που παρακολούθησαν  την ομιλία της κ. Μπαξεβάνου, είναι μια διαπίστωση της ανάγκης γονιών, εκπαιδευτικών, ιατρών ή άλλων ειδικών, σχετικών με τα πεδία  της  ειδικής αγωγής, για να  εξελιχθεί πλέον το πλαίσιο προστασίας αυτών των ατόμων, έως την πλήρη ολοκλήρωσή του.  Η  τεράστια  αυτή επένδυση για την ευημερία της κοινωνίας, όπως άλλωστε διαπίστωσαν όσοι παραβρέθηκαν  στην αίθουσα του μουσείου Τσιτσάνη, μέσα από την αναφορά στην συμβολή των Χαρισματικών ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι υψίστης σημασίας.

Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Μουσείου Τσιτσάνη για την φιλοξενία τους και όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση της ημερίδας . Ο σχεδιασμός των δράσεων μας για το 2019 και την τοπική μας ανάπτυξη συνεχίζεται.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης