Τοπικά

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλιού στον Ουρανό Μεγάρχης

Με την απαιτούμενη ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε στο ομώνυμο εξωκκλήσι στον Ουρανό Μεγάρχης η μνήμη του Αγίου Ηλία του Προφήτου με την συμμετοχή των ευλαβών Χριστιανών..
Με χαρά ανηφόρισε ο πιστός κόσμος στο εξωκκλήσι για μια ακόμη χρονιά όπου την Κυριακή τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής μετ’αρτοκλασίας και θείου κυρήγματος, ιδιαίτερη χαρά και μεγαλοπρέπεια στην εορτή έδωσαν με το παρόν τους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Δημητρίου με τον κ. Νικόλαο Λεμονά Πρωτοψάλτης στο Ψαλτήριο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων όπου με τη συμμετοχή και όμορων ιεροψαλτών προσέδωσαν μια κατανυκτική μεγαλοπρέπεια προς τιμήν του Αγίου Ηλία του Προφήτου.


Σήμερα Δευτέρα τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας και θείου κυρήγματος.
Δυστυχώς ακόμα όμως μια χρονιά αντικρίσαμε την σχισμή στο μέσω του Ιερού Ναού να μεγαλώνει και να μας ανησυχεί για την μελλοντική κατάληξη αυτού του προβλήματος όπου πλέον είναι επικίνδυνο για την στατικότητα του κτίσματος.


Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε κάνοντας έκκληση προς κάθε αρμόδιο ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί η όλη αυτή άσχημη κατάσταση με μια αρμόδια παρέμβαση κάποιας υπηρεσίας ώστε να αποφύγουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.
Το εξωκκλήσι του Αγίου Ηλία βρίσκεται σε ένα λόφο με υπέροχη βλάστηση και θέα όπου μπορεί να δημιουργηθεί ένα όμορφο φυσικό μέρος αναζωογόνησης, ξεκούρασης και προσευχής. Πρέπει βέβαια μέσω της έκκλησης μας να ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος ώστε και με την συνδρομή των ενοριτών να μπορέσει να σωθεί το εξωκκλήσι του Αγίου Ηλία του Προφήτου.
Ευχόμαστε ο Άγιος να πρεσβεύει προς τον Κύριο και να μας προσδίδει την πύρινη πίστη του ως ενδυνάμωση στους δύσκολους καιρούς.
Χρόνια πολλά παρά Θεού ευλογημένα.

Εκ του Ιερού Ναού

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης