Τοπικά

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρικάλων

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που καθιερώθηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC) της IFRC να λαμβάνει χώρα το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ., με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε αποκλεισμό, έχει αφιερώσει όλο το μήνα Σεπτέμβριο, σε δράσεις και στην παροχή μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, τα μέλη του Δ.Σ., Χρήστος Τσίρος και Έλλη Τσιρογιάννη,  μαζί με τους Εθελοντές και την Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια Ελένη Γιοβανοπούλου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα συμμετέχοντας με ειδικό «περίπτερο» στην Κεντρική Πλατεία, με επίδειξη Πρώτων Βοηθειών, ώστε να θα έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στις Πρώτες Βοήθειες. Παράλληλα, οι Εθελοντές ενημέρωσαν με έντυπο υλικό τους συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα της γνώσης Πρώτων Βοηθειών στη ζωή μας, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες, μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία, ή να σώσει κάποια ζωή. Το ενδιαφέρον των Τρικαλινών ήταν έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια και Εθελοντές, επισκέφτηκαν το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και πραγματοποίησαν διάλεξη Πρώτων Βοηθειών στους ωφελούμενους, με σκοπό η εκπαίδευση της παροχής των Πρώτων Βοηθειών, να είναι προσιτή σε όλους, ανεξάρτητα από την προσωπική ή κοινωνική τους κατάσταση.

Λίγες μέρες αργότερα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, η εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών συνεχίστηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων, εντός του καταστήματος κράτησης. Οι μαθητές, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε θέματα όπως η ρινορραγία, η περιποίηση τραύματος και εγκαυμάτων, η πνιγμονή από ξένο σώμα, η απώλεια αισθήσεων κ.α. Η Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια και οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόνισαν ιδιαίτερα την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες απ’ όλους, με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα και χωρίς διαχωρισμούς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης