Τοπικά

Επίθεση της ΔΑΣ κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Την  ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα διαδήλωναν ενάντια στον αντιασφαλιστικό  νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση μέσα από το κάλεσμα δεκάδων Εργατικών Κέντρων της χώρας, πανελλαδικών Ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, αντί να βρει χρόνο να οργανώσει την απεργία, βρήκε χρόνο να στέλνει δεξιά και αριστερά επιστολές στα τοπικά ΜΜΕ και να χρωματίζει σωματεία.

Μάλλον έχει μπερδέψει την ιδιότητα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου με τα αλισβερίσια που είχε στα πολιτικά γραφεία σαν ντίλερ προσδοκιών των εργαζομένων της πόλης. Είναι πρωτόγνωρο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου να μιλάει για σωματεία που ανήκουν είτε στον ίδιο είτε σε άλλους και πρωτοφανές να ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη παίρνουν αναγκαστικές αποφάσεις για απεργίες επειδή δεν έχουν τρόλεϊ να μετακινηθούν!

Την  ώρα που με τον αντιασφαλιστικό  νόμο όλοι  οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα ο μας  είπε λίγο πολύ ποσό γενναιόδωρος είναι , κάνοντας  χάρη στα 4 σωματεία που καλέσανε σε απεργία, και ότι για αυτό το λόγο δεν είχε κόσμο στο Εργατικό Κέντρο.

Μιλάει και λέει για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να απεργεί. Για το δικαίωμα κάθε εργαζομένου για ασφάλιση , περίθαλψη, υγεία , σύνταξη που το πετσοκόβουν τι έχει να πει;  Άραγε αυτός , ως πρόεδρος  , τι έκανε για να το υπερασπίσει; Τι έκανε στις τελευταίες 3 πανελλαδικές  απεργίες που είναι πρόεδρος του ΕΚΤ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Ρίχνει ευθύνες στο ΠΑΜΕ για διαλυτική κατάσταση στη ΓΣΕΕ , όταν η παράταξή του ΔΑΚΕ  μαζί με την ΠΑΣΚΕ που συνεργάζονται στο προεδρείο του ΕΚΤ είχαν βάλει λουκέτο στο ΕΚΤ και είχαν φτάσει τη νοθεία στα ύψη σε μια σειρά σωματεία στα Τρίκαλα  πχ να ψηφίζουν 800 οικοδόμοι στη Φαρκαδόνα , άλλοι 240 οικοδόμοι  σε Κεφαλόφρυσο –Διαλεχτό , και 400 υπάλληλοι στη Χρυσομηλιά!!!   Όταν είχαν φτάσει να βγάζουν απ’ τα Τρίκαλα 4 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ και κάτω απ’ τον έλεγχο και την εκκαθάριση στέλνουν μόνο 1! Αυτό το όργιο νοθείας και απάτης  θέλουν να αποτρέψουν σε πανελλαδικό επίπεδο οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να αποτρέψουμε τους  νόθους που διαμορφώνουν  ψεύτικους συσχετισμούς και δίνουν το δικαίωμα να  κατσικώνεται  στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και στο σβέρκο των εργαζομένων μια συνδικαλιστική μαφία  εργατοπατέρων , που στρογγυλοκάθονται  στις φαρδιές καρέκλες και απολαμβάνει    παχυλούς  μισθούς εως και  80.000€ το χρόνο!

Μιλάνε για διάλυση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αυτοί οι ίδιοι που το διέλυσαν! Αυτοί που στήνουν «συνέδριο» fast track  μιας μέρας -στις 25 Φλεβάρη- σε πολυτελές ξενοδοχείο με απαίτηση να τα επιτηρούν  τα ΜΑΤ , ο υπουργός  δημόσιας τάξης και ο πρωθυπουργός!

Όλες αυτές οι ανακοινώσεις και οι πρακτικές είναι μακριά από τη ζωή και την πείρα των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ που θα είναι των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των συμφερόντων των εργοδοτών , που  θα  οργανώνουν την πάλη για το αύριο που έχουμε ανάγκη.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων: 

Αρμάγος Δημήτρης, 

Λιατίφης Γιώργος ,

Πάππη Κων/να, 

Τσίγκας Πέτρος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης