Τοπικά

Επίσκεψη Σιμορέλη στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος κ. Χρήστος Σιμορέλης στο νοσοκομείο Τρικάλων, την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Εκεί είχε συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής κ. Στέφανο Μυλωνά.

Ο Διευθυντής έθεσε από την πλευρά του την ανάγκη επιπλέον στελέχωσης με Παθολόγους και των δύο κλινικών του νοσοκομείου, γεγονός είναι επιτακτικότερο μετά τη λειτουργία ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Ο κ. Σιμορέλης τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη του και πως θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι η Δημόσια Υγεία, τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά αποτελούν προτεραιότητα. Το προηγούμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στο μνημόνιο, στήριξε τα νοσοκομεία, με ανανέωση εξοπλισμού, νέα διαγνωστικά μηχανήματα, αυξήθηκαν 30% τα κρεβάτια ΜΕΘ αλλά και με χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού σε δομές Δημόσιας Υγείας. Επίσης έγιναν συμβάσεις απευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των εργολάβων και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι διαδικασίες αυτές ενισχύθηκαν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, όταν επανήλθε ο κανόνας 1:1 για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την Υγεία. Η ΝΔ θέλει να επαναφέρει τον μνημονιακό κανόνα 1:5, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και να ανοίγει ο δρόμος ξανά για τους εργολάβους και τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ταμειακό πλεόνασμα 260 εκατομμύρια ευρώ όταν το 2014 όφειλαν 735 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η Υγεία αποτελεί Δημόσιο Αγαθό, αδιαπραγμάτευτο που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Είναι δεδομένη η συνέχεια των προσπαθειών για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης