Ροή Τοπικά

Εύσημα της Ε.Ε. στον Αγοραστό, για τη διαχείριση του κορωνοϊού

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδείχθηκε ως leader στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην παροχή υπηρεσιών στους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η Ευρωπαϊκή Ένωση απένειμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν με το ξέσπασμα της πανδημίας. Στην επίσημη αναφορά του EPP Group in the European Committee of the Regions για τις καλές πρακτικές που αναδείχθηκαν το τελευταίο δίμηνο επισημαίνει:

Ως απάντηση στην κρίση Covid 19, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών.

Εφαρμόζεται σύστημα τηλεϊατρικής για τους πολίτες

21 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε ιατρικό εξοπλισμό, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και αναλώσιμων για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια παρείχε δωρεάν online υπηρεσίες νηπιαγωγείου και ανέπτυξε εφαρμογή με σκοπό την απλούστευση της σύνδεσης μαθητών και δασκάλων

 

Ο Κώστας Αγοραστός μιλάει για «χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Δουλέψαμε πολύ έτσι ώστε να παράσχουμε στους συμπολίτες μας όσα χρειαζόντουσαν το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων και να μπορέσουν να καλύψουν σειρά αναγκών τους από το σπίτι. Ενισχύσαμε περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας και σταθερά συνεχίζουμε προς αυτή τη κατεύθυνση και σήμερα που μπαίνουμε σε φάση κανονικότητας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να εφαρμόσει συστήματα και πρακτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης