Ροή Τοπικά

Ζητάει το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ο Αγοραστός. Αλλάζει η Θεσσαλία

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Κώστας Αγοραστός έθεσε εκ νέου το ζήτημα και μάλιστα μετ’ επιτάσεως στον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη στο Βόλο (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Ο περιφερειάρχης επιμένει ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση αξιοποίησης και λειτουργίας των μικρών περιφερειακών αεροδρομίων, όπως είναι αυτό της Νέας Αγχιάλου, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων και δεν μπορούν από μόνα τους να προσελκύσουν επενδυτές. Τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος να καταστούν λειτουργικά και ανταγωνιστικά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες κατοίκων ευρύτερων περιοχών είναι να δοθεί η διαχείρισή τους στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις».

Ειδικά για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν μόνιμα και τακτικά δρομολόγια τόσο εσωτερικού (κι ας μην είναι καθημερινά), όσο και εξωτερικού «για να αποκτήσει οντότητα και να βλέπει ο εν δυνάμει επισκέπτης ότι πραγματικά το αεροδρόμιο είναι σε πλήρη λειτουργία».

Ο Κώστας Αγοραστός έχει καταθέσει από καιρό προτάσεις για την πλήρη ανάπτυξη του αεροδρομίου και προτίθεται να τις επαναφέρει με ακόμη πιο έντονο τρόπο το επόμενο διάστημα, καθώς η Ν. Αγχίαλος θα εξυπηρετεί όλο τον πληθυσμό της Θεσσαλίας και τους χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης