Ροή Τοπικά

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ της δημοσκόπησης για το Δήμο Τρικκαίων

trikalavoice.gr

Το τεράστιο προβάδισμα Παπαστεργίου, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και η… μετάφραση του αποτελέσματος σε έδρες στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, για το δήμο Τρικκαίων, που διεξήχθη για λογαριασμό της aftodioikisi.gr και η οποία ήρθε στη δημοσιότητα χθες, άναψε φωτιές στα Τρίκαλα.

Αυτή καταγράφει μια συντριπτική υπεροχή του Παπαστεργίου στο 58% (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα) δίνοντάς του νίκη και αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή. Επιβεβαιώνει, ίσως με πολύ πιο εκκωφαντικό τρόπο απ’ όσο περιμέναμε, αυτό που υπάρχει έτσι κι αλλιώς ως γενική αίσθηση, δηλαδή το σαφές προβάδισμα Παπαστεργίου ο οποίος πορεύεται με πρόγραμμα, θέσεις και κυρίως πολύ ισχυρό συνδυασμό, αποτελούμενο από προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται για τον Κωνσταντίνο Κρεμμύδα που καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά, στο 11 %, 22 ολόκληρες μονάδες κάτω από το 32% που είχε πάρει ο Χρήστος Λάππας το 2014. Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» έσπευσε αμέσως να υποτιμήσει την δημοσκόπηση, απαξιώνοντας την ίδια την εταιρεία δημοσκοπήσεων (δείτε ΕΔΩ).

Στα άλλα στοιχεία πάντως καταγράφεται η δυναμική του Καϊκη (στο 8,2%) και η… ανυπαρξία των υπολοίπων συνδυασμών, οι οποίοι καταρίστηκαν εν πολλοίς την τελευταία στιγμή, 2,1% ο Μπετσιμέας, 1,8% ο Μητσιούλης, και από 0,6% Τσιόλας (της Χρυσής Αυγής) και Τσιγάρας.

 

Υπάρχει και ένα 17% των αναποφάσιστών και αν γίνει αναλογικά η κατανομή τους τότε ο Παπαστεργίου αναμένεται να εκλέξει έως και 25-27 έδρες, ενώ από τους «μικρούς» σύμβουλο εκλέγει αν ανέβει λίγο στα ποσοστά μόνο ο Μπετσιμέας (τον ίδιο σαν επικεφαλής).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης