Τοπικά

Η απολογία του Τρικαλινού επιχειρηματία για την κοκαΐνη

Άγνοια ότι στα σακ βουαγιάζ που βρίσκονταν στην αποθήκη του ήταν κοκαϊνη δηλώνει στην απολογία του ο Τρικαλινός επιχειρηματίας που συνελήφθη την Τετάρτη.

Κατηγορείται ως ο  “υπεύθυνος για τη φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρους αποκλειστικά ελεγχόμενους από τον ίδιο, στην περιοχή της Λαζαρίνας Καρδίτσας”, ενώ ο Αλβανός που συνελήφθη  “ως αρχηγός και χρηματοδότης της εγκληματικής οργάνωσης και υπεύθυνος για την εύρεση κοκαΐνης και  την καθοδήγηση των μελών της”. Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά κοκαΐνης από τα οποία τα σχεδόν 11 κιλά ήταν καταχωνιασμένα στις αποθήκες του Τρικαλινού επιχειρηματία στη Λαζαρίνα.

“Μου ζήτησε να τα φυλάξω”

Τους τελευταίους μήνες στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε φθάσει μια πληροφορία που έλεγε ότι έχει στηθεί μια οργάνωση με Έλληνες και Αλβανούς επιχειρηματίες που ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο. Συγκεκριμένα θα έφερναν καθαρή κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια θα τη νόθευαν, θα την έσπαγαν σε μικρότερες συσκευασίες για να τη ρίξουν στα σαλόνια της αθηναϊκής ελίτ και τα στέκια της Μυκόνου. Ψάχνοντας οι αστυνομικοί, έφθασαν στο όνομα του πάμπλουτου Αλβανού επιχειρηματία ο οποίος θεωρείται νούμερο ένα έμπορος υγρών καυσίμων στη χώρα του, μένει σχεδόν μόνιμα σε βίλα στο Καβούρι και αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο του. Όλες οι επαφές μπήκαν στο μικροσκόπιο και τότε αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους βασικούς συνομιλητές του ήταν ο Τρικαλινός επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Λαζαρίνα  καθώς λίγες ώρες νωρίτερα, ένα μέλος του κυκλώματος φόρτωσε από τη αποθήκη του δέκα συσκευασίες που κάθε μια περιείχε περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης για να τις μεταφέρει στην Αθήνα.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία ο 61χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ουσιαστικά έπεσε θύμα γιατί δέχτηκε να φυλάξει τα δέματα που του έδωσαν οι Αλβανοί πιστεύοντας ότι ήταν χασίσι.

Αναλυτικά:

“Είμαι επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ εργοστάσιο παραγωγής πολτοποιημένων ντοματών στην περιοχή της Καρδίτσας και δραστηριοποιούμαι στον τομέα των καυσίμων – υγραερίων. Πριν από οκτώ μήνες γνώρισα μέσω κοινού γνωστού τον Α. Σ. που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων – υγραερίων και τον γνώρισα προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να επεκτείνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Πριν δύο μήνες ο Α.Σ.  μου ζήτησε να κρατήσω προς φύλαξη σε αποθήκη που διατηρώ έναντι της οικίας μου ορισμένη ποσότητα χασίς για λογαριασμό του Σ. Χ.  που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος. Παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις δέχτηκα διότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ μας συμφωνία – συνεργασία και δεν ήθελα να φέρω αντίρρηση για να μη χαλάσει η δουλειά. Πριν από περίπου ενάμισι μήνα ο Σ. έφερε δύο μεγάλα σακ βουαγιάζ και του υπέδειξα το σημείο που θα τα τοποθετούσε ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει όποτε θέλει αφού η γκαραζόπορτα της αποθήκης παραμένει πάντα ανοικτή. Επειδή φοβόμουν πάρα πολύ παρακάλεσα τον Α. Σ. να έρθει να παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών.

Την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη όπου είχα μεταβεί προκειμένου να κλείσω ραντεβού για τις εξετάσεις του γιου μου. Όταν έφθασα στην οικία μου διαπίστωσα ότι ανέμεναν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι  μου δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη καθώς είχαν υπόνοιες ότι υπάρχουν ναρκωτικά. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαΐνης την οποία και μου υπέδειξαν. Αμέσως είπα στους αστυνομικούς όσα γνώριζα. Επίσης μου είπαν ότι έχει συλληφθεί ένας Αλβανός με κοκαΐνη την οποία είχε παραλάβει σήμερα από την αποθήκη μου. Δεν γνώριζα ότι στις αποθήκες μου οι τρεις Αλβανοί είχαν βάλει κοκαΐνη καθώς οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει ότι θα τοποθετούσαν χασίς”.
protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης