Τοπικά

“Η ασυδοσία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φαρκαδόνας”

Ξεκάθαρη είναι πλέον η ασυδοσία και η ασυνέπεια της νέας δημοτικής αρχής τόσο απέναντι στους δημότες όσο και στις προσωπικές της αποφάσεις . Αυτό θίχτηκε στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας , με την συμπολίτευση με πρωτεργάτη της τον αντιδήμαρχο έργων κοΓεωργολόπουλο  να εξακολουθεί να υποστηρίζει την κατάπτυστη 6/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής, ως σωστά ειλημμένη και νόμιμη.

Η νέα δημοτική αρχή με αποφάσεις του ΔΣ αποφάσισε την εκμίσθωση καλλιεργήσιμων αγροτεμαχίων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Οι όροι της διακήρυξης ορίστηκαν από την οικονομική επιτροπή της νέας δημοτικής αρχής , η  οποία όρισε ότι τιμή εκκίνησης θα πρέπει  να είναι τα 35 ευρώ ανά στρέμμα . Στη δημοπρασία αυτή συμμετείχαν 13 άτομα και τα οποία πλειοδότησαν για τα ακίνητα του ενδιαφέροντός τους . Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά μόλις για δυο εξ αυτών και για τα υπόλοιπα έντεκα δεν τα ενέκρινε !!!!! με το σκεπτικό ότι η τιμή είναι ασύμφορη για τον Δήμο και ότι θα έπρεπε να πλειοδοτήσουν περισσότεροι.  Πόση ανακολουθία χωράει σε αυτό το σκεπτικό, και ποιοί είναι πραγματικά οι λόγοι αυτής της απόφασης; Πώς είναι δυνατόν να είναι ασύμφορη η τιμή πρώτης προσφοράς για τον Δήμο, η τιμή που η ίδια οικονομική επιτροπή όρισε έχοντας την απόλυτη ευχέρεια για αυτό; πως  είναι δυνατόν να θεωρείται ασύμφορη η δημοπρασία και να πετάει έξω τους αγρότες που πλειοδότησαν με το σκεπτικό ότι κακώς πλειοδότησαν μόνο αυτοί ενώ θα έπρεπε να προσέλθουν και άλλοι; πώς μπορεί η νέα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει , αν όχι να εξαναγκάσει , τη συμμετοχή περισσοτέρων;  πως εκ των υστέρων η οικονομική επιτροπή παραβιάζει τις διατάξεις της δικής της δημοπρασίας , και κρίνει απαράδεκτες τις προσφορές των αγροτών και τους οδηγεί σε αποκλεισμό από τον διαγωνισμό , δημιουργώντας τους τεράστια  ανασφάλεια για την επαγγελματική τους δραστηριότητα για τη νέα γεωργική χρονιά;

Όλα αυτά τα ήξεις αφήξεις θα μπορούσαν να προσπεραστούν αν ήταν απλά παιχνίδια εξάσκησης από τη νέα δημοτική αρχή. Όταν όμως 11 αγρότες και οι οικογένειές τους αποκλείονται για λόγους που δεν ευθύνονται και ουσιαστικά εμπαίζονται , θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τόσο εμείς που ασκούμε αντιπολίτευση όσο και αυτοί που ψηφίζουν.

Αναμένοντας την  θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της προσφυγής που άσκησαν οι αγρότες κατά αυτής της απόφασης, και με την ελπίδα ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στα δικαιώματα των αγροτών , όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο Δημαρχοςκος Σακελλαρίου.

Αναγνώστου Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης