Ροή Τοπικά

Η ΔΑΣ για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Δ.Α.Σ. στο Ε.Κ.Τρικάλων  με μέλη και εκλεγμένους των ταξικών  Σωματείων, με την παρέμβασή μας όλο το προηγούμενο διάστημα κρατήσαμε μαχητική και αταλάντευτη στάση,  στάση ευθύνης προς αυτό το καθήκον και δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις.

Με την παρέμβαση της ΔΑΣ στις 24 Μάη, όπου ματαιώθηκε η  1η  Γενική  Συνέλευση,  αποφασίστηκε με  δέσμευση  των  5 (πέντε) παρατάξεων, σε γραπτό κείμενο και με τις υπογραφές τους, να γίνει έλεγχος  νομιμοποίησης αντιπροσώπων.

Στις 30 Μάη έγινε η πρώτη διαπαραταξιακή συνάντηση  για τον έλεγχο νομιμότητας, όπου  η διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση (ΠΑΣΚΕ)  με απαράδεκτη   μεθόδευση   ανακοίνωσε ότι, θα προχωρήσει στη διενέργεια συνεδρίου με έλεγχο που θα κάνει μόνο με τον εαυτό της,  όπου σιγοντάρισαν και οι άλλες παρατάξεις μη παίρνοντας θέση,  ξεχνώντας όλοι τους  τι υπέγραφαν πριν λίγες μέρες.

Μόνο η ΔΑΣ σταθερά και επίμονα  έθεσε την πρόταση  για πλήρη διαπαραταξιακό έλεγχο με όλα τα απαραίτητα μέτρα και όρους.

Έτσι φτάσαμε στις 3 Ιούνη όπου η διορισμένη μονοπαραταξιακή  διοίκηση ( ΠΑΣΚΕ) , σαν τον κλεφτή από την πίσω πόρτα,  προσπάθησε να στήσει  ένα συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες. Καταπατώντας κάθε έννοια του καταστατικού του ΕΚΝΤ(προβλέπει ανακοίνωση συνεδρίου τουλάχιστον 10 μέρες πριν), χωρίς ενημέρωση και  με  εν κρυπτώ συνεδρίαση του Δ.Σ , πιστή στην απόφασή της, επιχείρησε να ξεμπερδεύει με ένα στημένο νόθο συνέδριο.

Η αποφασιστική  κινητοποίηση των εκλεγμένων της  Δ.Α.Σ., των ταξικών δυνάμεων έφερε ως αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας-παρωδία!!

Στην συνέχεια με πρωτοβουλία  της ΔΑΣ κλήθηκαν όλες οι παρατάξεις, που είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Ε.Κ.Τ., σε κοινή συνάντηση με θέμα να βγει το Ε.Κ. του νομού μας από αυτή την κατάσταση που το είχαν οδηγήσει χρόνια τώρα οι παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε νόθες αρχαιρεσίες σωματείων στέλνοντας  νόθους αντιπρόσωπους .

Στην συνάντηση η ΔΑΣ προτείναμε να κατατεθεί κοινή αίτηση στο Πρωτοδικείο Τρικάλων για διορισμό διοίκησης που να συμμετέχουν ισάξια όλες οι ενδιαφερόμενες παρατάξεις με ολιγόμηνη θητεία και με μοναδικό και  αποκλειστικό σκοπό την εκκαθάριση του μητρώου του ΕΚΝΤ, τον έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων μελών και τη διενέργεια ¨καθαρού¨ συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους.

Ταυτόχρονα ζητήσαμε πέρα και ανεξάρτητα από την  διαδικασία διορισμένης  Διοίκησης, να ξεκινήσει άμεσα κοινός έλεγχος νομιμότητας  των Σωματείων του Ε.Κ.ΤΡ. προκειμένου να κερδηθεί χρόνος γιατί εκτιμούμε ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Με της πρόταση αυτή συμφώνησαν οι 2 παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ενώ η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης  και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Ε.Κ. με άλλα ψηφοδέλτια, δεν πήραν θέση και δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν.

Και σαν να μην έφτανε η στάση που κράτησαν μετά από μια σειρά γεγονότα( προσπάθεια των αντιπροσώπων της ΔΑΣ να τους συναντήσουμε, να τους βρούμε στα τηλ και οι μέρες να εξαντλούντε), όλο αυτό το διάστημα  που είχε οριστεί για διαπαραταξιακός έλεγχος, καταφέραμε να γίνει  4 φορές συνάντηση  με αποτέλεσμα τίποτα από αυτά να μην προχωρήσουν όπως  είχαν αποφασιστεί, δηλ τον έλεγχο των Μητρώων και καταστάσεις ψηφισάντων των αρχαιρεσιών των Σωματείων, παρά τις επίμονες παρεμβάσεις  των αντιπροσώπων της ΔΑΣ.

 

 

Σε αντίθεση με την  συνεχιζόμενη αδράνεια των άλλων παρατάξεων, όλο αυτό το διάστημα οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, επιμείναμε  για διαπαραταξιακή συνάντηση  με την  διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) και  ΔΑΚΕ , ως την τελευταία ημέρα δηλ. μια ημέρα πριν τις 7 Ιούλη όπου η θητεία της  διορισμένης διοίκησης έληγε!!

Η απάντηση από πλευράς ΠΑΣΚΕ ήταν ότι «τώρα δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα, η θητεία μας έχει τελειώσει και τα κλειδιά όπου υπάρχουν τα πρακτικά του Ε.Κ. –των σωματείων, έχουν παραδοθεί στο Πρωτοδικείο Τρικάλων» και η στάση της ΔΑΚΕ ήταν ότι «δεν γνώριζε τίποτα  για το έγκλημα».

Τι να πούμε για τις άλλες παρατάξεις,  εκλεγμένους  αντιπροσώπους με άλλα ψηφοδέλτια. στο Ε.Κ., όψιμοι  δήθεν υπερασπιστές του συνδικαλιστικού κινήματος , εκτός  του ότι ήταν ¨άφαντοι.. από κάθε διαδικασία¨, δεν θέλησαν να δουν  την ουσία των πραγμάτων. Με τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν σε  υποτιθέμενες  κομματικές αντιπαραθέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συνδικαλιστών στο Ε.Κ.ΤΡ. Θέλοντας να αποκρύψουν την δική τους ευθύνη και την στάση τους που συναγελάζονται σε μια σειρά Ομοσπονδίες-Ε.Κ.-ΓΣΕΕ-πρωτοβάθμια Σωματεία με κοινό τους πόθο την αντι-ΠΑΜΕ γραμμή που έχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δυνάμεις που κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για διάσπαση του εργατικού κινήματος, που έδιναν άλλοθι και έκαναν τους κλακαδόρους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η στάση αυτή των παρατάξεων, του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι  καμιά διάθεση δεν έχουν για ουσιαστικό έλεγχο της νομιμότητας των αντιπροσώπων προκειμένου να πάμε σ΄ ένα « καθαρό¨ συνέδριο του Ε.Κ.ΤΡ.

Μπροστά σ΄ αυτή την εξέλιξη και με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους του Νομού μας , όπως πράξαμε ως σήμερα, με πρωτοβουλία τα εργατικά σωματεία που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ και εκλεγμένοι  αντιπρόσωποι για το Ε.Κ.Τ. με την ΔΑΣ, Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων- Ποτών», το Σωματείο «Λογιστών» και το Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων», με αποφασιστική παρέμβαση καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο Τρικάλων στις 6 Ιούλη, αίτηση για προσωρινή Διοίκηση για να βγει το Ε.Κ. από το τέλμα που οδήγησαν οι άλλες παρατάξεις.

Αυτή μας η πρωτοβουλία  είναι σε συνέχεια των προηγούμενων προκειμένου να αποτραπεί ένα νόθο Συνέδριο και να ανοίξει ο δρόμος για ένα Συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Για να γίνει πράξη το σύνθημά μας: «Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των κυβερνήσεων και των αφεντικών».

Αυτό  είναι  το ταξικό μας καθήκον απέναντι στους συναδέλφους μας και το κάνουμε πράξη.

Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε ακούραστα και αταλάντευτα, με μεγαλύτερες δυνάμεις να σπάσει οριστικά το απόστημα του εκφυλισμού και  εργατοπατερισμού στο Ε.Κ.ΤΡ.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο, τίμιο συνδικαλιστή, τους εργαζόμενους του νομού μας να στρατευτούν με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι μηχανισμό της εργοδοσίας και των ανθρώπων της.

Ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι στήριγμα όλων των εργαζομένων, το αποκούμπι τους, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά.

Μπροστά στις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βάζουν ήδη μπροστά  αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για τη συνέχεια, καλώντας να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη, απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ.

Σταθμός στη δράση του επόμενου διαστήματος είναι  η επιτυχία της απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 15 Ιούλη.

Στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε η προετοιμασία της κινητοποίησης στην οποία καλούνται να συμβάλουν όλα τα σωματεία που είναι στην δύναμη του  Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Τρίκαλα 10 Ιούλη 2018

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης