Τοπικά

Η Εξόδιος Ακολουθία της μητέρας του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου

Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το μεσημέρι της Δευτέρας η Εξόδιος Ακολουθία της Μαρίας Ηλ. Μουστάκα, μητέρας του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει η ίδια στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τζούρτζιας Ασπροποτάμου. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλων Μετεώρων Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σιαμάδων Μακάριο Ιακωβάκη, του Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Δουσικιώτη που εκπροσώπησε την αδελφότητα της Ι.Μ. Δουσίκου, παρουσία δε της Ηγουμένης της Μονής Βυτουμά, Παρθενίας Μοναχής και κληρικών της περιοχής.

Όλοι αυτοί δεν δίστασαν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα μέσα στα άγρια, αλλά πανέμορφα βουνά της Πίνδου, για να φτάσουν στο απομακρυσμένο και γραφικότατο βλαχοχώρι.

Εκεί έσπευσαν, λόγω αισθημάτων αγάπης και σεβασμού που τρέφουν για τον άγιο Αυλώνος, μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Ακαδημαϊκός Σωτήρης Μπαλατσούκας κ.α..

Η μακαριστή Μαρία ετάφη στο Κοιμητήριο του χωριού, όπου και πλέον θα αναπαύεται εν Κυρίω, ήρεμα και διακριτικά, όπως έζησε.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης