Τοπικά

Η Εξόδιος Ακολουθία του γέροντος Γεωργίου Στέφα (φωτό-video)

Σε κλίμα συγκίνησης μα και Αναστάσιμης προσμονής τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού γέροντος Γεωργίου Στέφα.

Ο γέροντας Γεώργος διετέλεσε επί έτη πολλά Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών και από το 1991 Σταγών & Μετεώρων καλλιεργώντας ψυχές και κάνοντας σπουδαίο πνευματικό έργο.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία συγχοροστάτησαν ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος καθώς σε ίδρυμα της Μητροπόλεώς του φιλοξενούνταν την τελευταία 4ετία ο μακαριστός πατέρας Γεώργιος.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων μίλησε για τον βίο του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Σωτήριος Χαρίσης, εκ μέρους της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών ο π. Γεώργιος Χλωρός και των πνευματικών του τέκνων ο οικονομολόγος Κώστας Ρίζος.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε πίσω από το καθολικό της Μονής, όπου και αναπαύεται και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Κυρός Σεραφείμ, με τον οποίο είχαν κοινή πορεία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης