Τοπικά

Η θέα από το… Rizoma Spa & Resort

Ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά τις μελέτες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Ριζώματος. Ο στόχος και η προοπτική είναι μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια να αξιοποιηθούν οι πηγές και να δημιουργηθεί στο Ρίζωμα μια σύγχρονη λουτρόπολη η οποία θα παρέχει όλες τις δυνατότητες στους ασθενείς να βρουν την… υγειά τους και σε όσους το επιθυμούν απλά να χαλαρώσουν. Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου ανήρτησε μια φωτό από τη… θέα που θα έχει το μελλοντικό Rizoma Spa & Resort, δίνοντας απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Σημειώνεται ότι ο ιαματικός πόρος του Ριζώματος βάσει των φυσικών, χημικών, μικροβιολογικών και ραδιολογικών παραμέτρων, χαρακτηρίζεται ως υπόθερμος, υδροθειούχος, οξινοανθρακικός, αλκαλικός, φθοριούχος, περιέχει ελάχιστη ραδιενέργεια, ενώ παράλληλα δεν περιέχει καθόλου μικροβιακό φορτίο.
Επομένως, ο ιαματικός πόρος του Ριζώματος ενδείκνυται για να αναπτυχθούν οι εξής θεραπείες:
– υδροθεραπεία με τη μέθοδο της ποσιθεραπείας σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος,
– στοματοπλύσεις για τον εμπλουτισμό του υγρού περιβάλλοντος της στοματικής κοιλότητας με φθόριο,
– λουτροθεραπείας σε παθήσεις του καλυπτήριου συστήματος και ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων, με τη μέθοδο της εισπνοοθεραπείας για βελτίωση των συμπτωμάτων σε περιπτώσεις ήπιας χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και με συνδυασμό εισπνοών και ρινοπλύσεων σε περιπτώσεις παθήσεων της μύτης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης