Ροή Τοπικά

Η Ιερά Μονή Σιαμάδων τιμά τον προστάτη της, Άγιο Νικόλαο (φωτό-video)

Με Βυζαντινή λαμπρότητα και κατά τη Μοναστική τάξη τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή Σιαμάδων, Καλαμπάκας.

Το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αυλώνος Χριστοδούλου, εκ των πλέον καλλιεργημένων εκκλησιαστικών ανδρών, εγγράμματος, με εκκλησιαστικό φρόνημα και ήθος, συμμετοχή δε του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ιακωβάκη, εκ των πλέον πνευματικών ανθρώπων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πλήθη πιστών από κάθε άκρη της Θεσσαλικής γης ανηφόρισαν μέχρι την Καστανιά, αψηφώντας το πολύ κρύο και το δύσβατο του μέρους και άναψαν ένα κεράκι στη χάρη του Αγίου Νικολάου «του λαμπρότερου των Επισκόπων» όπως είπε στο κήρυγμά του ο κ. Χριστόδουλος «άγιος που κράτησε όρθια την  Εκκλησία μας, την οικοδόμησε και έδειξε το δρόμο της επουράνιας ζωής σε όλους εμάς, που ακολουθήσαμε στους επόμενους αιώνες. Υπήρξε «κανόνας πίστεως» και «εικόνα πραότητας», υπέμεινε και επέμεινε για την πίστη του. Με τους λόγους και τις πράξεις του καλλιέργησε ψυχές αγαθές, ψυχές που μοσχοβολούν και σήμερα ακόμη. Κι όλοι εμείς που βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να προσευχηθούμε στη χάρη του, τους ύμνους να κρατήσουμε στο μυαλό μας, το παράδειγμά του να ακολουθούμε και να τη μεταδίδουμε στο κόσμο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης