Τοπικά

Η Μαρούλα Κλιάφα στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα μετά από πρόκληση της φιλολόγου κας Καραβασίλη Εύης επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» και συναντήθηκε με τους μαθητές της γ΄ γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της λογοτεχνίας.

Στη βιβλιοθήκη του Σχολείου η κα Κλιάφα συνομίλησε για δύο από τα πολλά βιβλία της που αναφέρονται στους εφήβους. Το πρώτο αφορούσε ένα εξαιρετικό βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο “Δύσκολοι καιροί για μικρούς πρίγκιπες”. Πρόκειται για έναν ήρωα, τον Οδυσσέα, που βρήκε τραγικό θάνατο περνώντας τις γραμμές του τρένου. Κατόπιν μέσα από την ιστορία που ξεδιπλώνει ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτονται τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθώς ήταν ένα από τα παιδιά των οποίων οι γονείς του, όπως και πολλοί άλλοι γονείς εκείνη την εποχή, μετανάστευσαν στο εξωτερικό,συγκεκριμένα στη Γερμανία τη δεκαετία του 1960, και άφησαν αναγκαστικά τα παιδιά τους να μεγαλώσουν με τους παππούδες τους.

Το δεύτερο βιβλίο αφορούσε το πρόσφατο βιβλίο της “Η ιστορία ενός gamer”  που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβρη. Ο κεντρικός ήρωας, ο Οράτιος, καταφεύγει για ποικίλους λόγους στην πολύωρη ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε σημείο μάλιστα που να εκδηλώνει προβλήματα υγείας, πέρα από την απομόνωση που βιώνει, όπως όλοι οι gamers χωρίς βέβαια να το αντιλαμβάνονται συχνά. Είναι ένα βιβλίο που ενθουσίασε τους μαθητές, κυρίως τα αγόρια, καθώς για πρώτη φορά το θέμα κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου αφορά αυτό το τόσο επίκαιρο θέμα.

Πέρα από τα βασικά θέματα των βιβλίων της οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τη συγγραφέα και για άλλα θέματα που αναδύονται μέσα από τα έργα της και αφορούν προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας όπως τη φιλία στους έφηβους, τις σχέσεις με τους γονείς τους και με τους συνομηλίκους τους και πολλά άλλα που αφορούν γενικά τη συγγραφή ενός βιβλίου.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα στη σχολική καθημερινότητα που έδωσε αφορμή για σκέψεις και προβληματισμούς στους μαθητές και μετά το τέλος της συνάντησης με τη συγγραφέα. Ευχαριστούμε θερμά την κα Κλιάφα που μας τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία της και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας να παραβρεθεί και να συνομιλήσει με τους νεαρούς αναγνώστες της στα Εκπαιδευτήρια “Αθηνά “.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης