Τοπικά

Η ομάδα του Μαιευτηρίου Τρικάλων σε εκπαίδευση νέων τεχνικών

Στη διαχείριση κι αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών εκπαιδεύτηκε η ομάδα του Μαιευτηρίου Τρικάλων η οποία συμμετείχε στο Σεμινάριο Μαιευτικού Επείγοντος ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) και το 10ο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Μαιευτική BLSO (Basic Life Support in Obstetrics) που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Μαιευτικού & Γυναικολογικού Επείγοντος (ΕΕΜΓΕ www.hsoge.gr), σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα, στις  13 και 14 Απριλίου 2019, και στην ομάδα του Μαιευτηρίου Τρικάλων συμμετείχαν οι ιατροί Νικόλαος Τσαγκούλης, Ματθαίος Τσαγκούλης, οι μαίες Φιλιώ Τσοκανάκη, Χριστίνα Μπρέλλα, Αθηνά Βαΐου, Δώρα Χατζή, Βίκη Μπρέντα κι ο μαιευτήρας γυναικολόγος Γεώργιος Καλόγηρος ως υπεύθυνος του Σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, στις δύο μέρες που διήρκησαν τα Σεμινάρια, τα οποία αφορούσαν όσους ασχολούνται με την φροντίδα της μητέρας και του νεογνού, να συμμετάσχουν σε πρακτικές ασκήσεις σε προπλάσματα και μυϊκό ιστό, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις περιστατικών, προσομοιώσεις συμβουλευτικής κ.α.,  αλλά και να εκπαιδευτούν με πλήρη αρτιότητα σε περιστατικά μαιευτικού επείγοντος.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των Σεμιναρίων Νικόλαος Δ. Βραχνής, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Εμβρυομητρικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό κι ο Υπεύθυνος του 69ου Σεμιναρίου ALSO, Γεώργιος Καλόγηρος, Ιατρός Μαιευτήρας Γυναικολόγος (εκ της ομάδας του Μαιευτηρίου Τρικάλων) συντόνισαν τα Σεμινάρια και μαζί με την ομάδα των Εκπαιδευτών υλοποίησαν προγράμματα εξοικείωσης των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στην αίθουσα τοκετών ή σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, τόσο με εξάσκηση σε εξειδικευμένους χειρισμούς, όσο και με την αποφυγή περιττών παρεμβάσεων και τη σωστή εφαρμογή των σύγχρονων κατευθυντηρίων οδηγιών.

Οι συμμετέχοντες μετά από εξετάσεις θα αποκτήσουν διεθνή πιστοποίηση της Αμερικανικής Ακαδημίας AAFP για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στη Μαιευτική.

Τα Σεμινάρια τέλεσαν υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθ.: Καθηγητής Αλέξ. Δαπόντε και του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης