Τοπικά

Η τοποθέτηση Λιούτα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, συμμετείχε ως μέλος της ο Τρικαλινός βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας λαμβάνοντας κατά τη συζήτηση τον λόγο υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έρχεται και βεβαιώνει τον καθοριστικό αγώνα που δίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον μετριασμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για στόχους τόνισε ο Θανάσης Λιούτας, οι οποίοι επιτυγχάνονται με αποφασιστικό τρόπο και εδώ στη χώρα μας, μέσα από την κυβερνητική μας πολιτική. «Μέσα από το δικό μας όραμα».

«Η αποφασιστική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και η μετάβαση σε μια νέα εποχή με καθαρή ενέργεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Επιπρόσθετα αναφορικά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, σκοπός του οποίου είναι η δίκαιη μετάβαση από μια οικονομία εξαρτημένη σε μη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια προς μια οικονομία με καθαρή ενέργεια, ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε τη μεγάλη σημασία του.

«Εκεί, σε αυτές τις περιοχές, η δίκαιη μετάβαση δεν είναι απλά μια ορολογία, είναι ο αποφασιστικός και άμεσος στόχος. Με δεδομένο ότι οι βασικοί σκοποί είναι η αδιατάραχτη κοινωνική συνοχή και η μακροπρόθεσμη και σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει σταθερά να υπάρχει μια στρατηγική που θα βοηθά και θα στηρίζει. Να βοηθά και να στηρίζει ακόμη και την πιο μακρινή γωνιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Για εμάς εδώ στη χώρα μας το ζήτημα αυτό, το οποίο μεταφράζεται στη συνολική διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, είναι μείζονος σημασίας. Προχωρούμε με προσοχή και μέγιστο αίσθημα ευθύνης».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης