Πως τη φτιάχνουν τη σπανακόπιτα; Στο trikalavoice.gr έχουμε απάντηση στο… προαιώνιο ερώτημα!!!…
Ο Antonis Cooken μας δείχνει τα στάδια βήμα-βήμα:
Πάρτε και μολύβι και χαρτί και σημειώστε: Στην ΚΟΡΥΦΑΙΑ χωριάτικη σπανακόπιτα χρειαζόμαστε τα εξής υλικά:
* Φύλλο κρούστας για πίτες (όχι για γλυκά) 450 γρ. * Τυρί φέτα (βαρελίσια) 300 έως 500 γραμ. * 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας (ή της αρεσκείας σας) * 6 φρέσκα κρεμμυδάκια * 4 κομμάτια λιαστής ντομάτας * 2 κουταλιές της σούπας άνηθο * 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό * 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο (γλυκό ή πικάντικο) * 4 αποξηραμένα βερύκοκα * 1 κιλό (1000 γρ.) Σπανάκι (Φρέσκο ή κατεψυγμένο) * Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για άλειμμα στα φύλλα και ταψί. Επίσης 1 κουταλιά της σούπας τραχανά (γλυκό ή ξινό) ή 1 κουταλιά της σούπας ψιλό σιμιγδάλι για πασπάλισμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!