Site icon TrikalaVoice

Ιταλικά δημοσιεύματα για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Λορέτο, στη Πύλη

cof

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα 312 στο τεύχος 8 Σεπτεμβρίου/Οκτωβριου 2017 του περιοδικού “il MESSAGGIO della Santa Casa – Loreto” , μηνιαίου περιοδικού του Ι.Ν. του Λορέτο Ιταλία, υπό της άδειας της επιτροπής του Βατικανού και της Παγκόσμιας αδελφότητας           της Αγίας Οικίας υπό την διεύθυνση του ιστορικού καθηγητή και συγγραφέα π. Giuseppe Santarelli.

Μία αντιπροσωπεία στην Πύλη, στην Θεσσαλία, δωρίζει ένα καλλιτεχνικό γλυπτικό της Παναγίας του Λορέτο (Madonna di Loreto)

Κατά τις ημέρες 16-17-18 Ιουνίου, μία ιταλική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Πύλη, στην Θεσσαλία, κατόπιν πρωτοβουλίας του συγγραφέα Χάρη Κουδούνα, ο οποίος πριν λίγα χρόνια διασαφήνησε την επιγραφή μίας αναμνηστικής πλάκας της εκκλησίας σε εκείνη την περιοχή (Πόρτα Παναγιά) βάσει της οποίας, επικυρωνόταν ότι εκεί είχαν τοποθετηθεί οι “άγιες πέτρες” της Οικίας της Παναγίας της Ναζαρέτ, κατά την πρώτη τους στάση στην αρχαία Ιλλυρία,  που έφθασαν, σύμφωνα με τον ερευνητή, διαμέσου της ονομαζόμενης “οδού των Αγγέλων”. Η επιτροπή αποτελείτο από τον ίδιο κ. Κουδούνα, από τον Alessio Angelo Comneno di Tessaglia, Πρόεδρο της της Ακαδημίας Angelico Costantiniana, από τον κ. Giancarlo De Col, μέλος της ίδιας, από τον κ. Roberto Bertolini, υπεύθυνο του Ευρωπαικού προγράμματος “Cammini Lauretani” υπό της ιδιότητας του εκπροσώπου του Δήμου του Λορέτο, από τον κ. Fernando Frezzotti, ερευνητή του τομέα μελετών ελληνικής ιστορίας και από την κυρία Stefania Girombelli. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και με συναντήσεις επί των Δήμων των Τρικάλων και Καλαμπάκας και είχε σαν σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Πύλης και του Λορέτο Ιταλίας. Οι δήμαρχοι των αντιστοίχων πόλεων, εξασφάλισαν την συνεργασία τους σχετικά με τον άνω στόχο. Επί της ευκαιρίας της συνάντησης ο κ. Roberto Bertollini, παρέδωσε στον κ. Αλέκο Ευάγγελο, εκπρόσωπο του Δήμου Πύλης, ένα μικρό καλλιτεχνικό γλυπτικό της Παναγίας του Λορέτο (Βλ. φωτογραφία).

Exit mobile version