Ροή Τοπικά

Και 34χρονη Τρικαλινή θύμα του ψευτογιατρού «Δρ Κόντου»;

Αποκαλύψεις για 34χρονη εκπαιδευτικό από τα Τρίκαλα που εξαπατήθηκε, φέρνει στο φως η εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η 34χρονη εκπαιδευτικός από τα Τρίκαλα, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, φέρεται να είχε ζητήσει βοήθεια από τον «Δρ Κόντο». Η άτυχη κοπέλα, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να καταθέσει στις Αρχές του Βόλου, περιγράφει λεπτομερώς στη RealNews πως εξαπατήθηκε από το «Δρ.Κόντο» , ο οποίος την έπεισε, μεταξύ άλλων, να σταματήσει τη
θεραπεία της με αποτέλεσμα σήμερα η υγεία της να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.

Η αποκάλυψη του Νικόλα Κοντοστάθη πριν από λίγες μέρες υπήρξε γι’ αυτή πραγματικό σοκ. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, που καθιστούν σε μεγάλο βαθμό δύσκολη τη μετακίνησή της, η ίδια -όπως λέει- αποφάσισε να καταγγείλει τον άνθρωπο που «έπαιξε» όχι μόνο με την υγεία της αλλά και με την υγεία καρκινοπαθών παιδιών.

«Με κατέστρεψε όπως κατέστρεψε και άλλους ασθενείς. Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι δεν ήταν γιατρός. Πραγματικά έχω σοκαριστεί…», λέει η 34χρονη Άννα που γνώρισε τον «ψευτογιατρό», το 2016, μέσω της ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίων Ταξιαρχών στο Πήλιο.

«Η ηγουμένη από τους Ταξιάρχες κατέβαινε στην Αθήνα γιατί μία μοναχή είχε καρκίνο και επισκεπτόταν τον Κόντο. Ήξερε για εμένα και τον ρώτησε αν μπορούσε να με αναλάβει. Της είπε ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Πρώτη φορά τον συνάντησα στο μοναστήρι. Ότι πονεμένη ψυχή υπήρχε την είχαν κάλεσαν για να τους εξετάσει δωρεάν ο Κόντος», αναφέρει η νεαρή εκπαιδευτικός.

Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές. Η ίδια θυμάται, καθώς περίμενε τη σειρά της, ηλικιωμένους ασθενείς να βγαίνουν από τη συνάντηση αποσβολωμένοι. «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιον άνθρωπο. Πραγματικά πανέξυπνος. Εκείνη την ημέρα μου είπε ότι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε θα έπρεπε να διακόψω τη θεραπεία που έκανα με ενέσεις ιντερφερόνης. Δεν ζήτησε αμοιβή. Άφηνε την εντύπωση ότι τα κάνει δωρεάν. Διέκοψα τη θεραπεία γιατί με έπεισε. Μου έλεγε ότι έχουν θεραπευτεί άλλοι ασθενείς με ειδική διατροφή και ειδικά φάρμακα. Αυτά που ισχυρίζεται σήμερα ότι δε ζήτησε από κανέναν ναδιακόψει τη θεραπεία είναι ψέματα», σχολιάζει η 34χρονη.

Οι … «ευλογίες»

«Προσπαθώ να βρω «ευλογία» από μοναστήρι του Αγίου Όρους (δηλαδή χρήματα από δωρεές) για να καλύψω τη θεραπεία σου», της έλεγε συχνά. «Μια μέρα μου είπε ότι βρήκε τελικά «ευλογία» από μια κοπέλα που έγινε καλά και δε χρειαζόταν τα σκευάσματα που έπαιρνε. Τον ρώτησα: «Γιατί σε μένα και όχι σε κάποιον άλλον» και μου είπε: «Γιατί αυτή η θεραπεία ταιριάζει στη δική σου περίπτωση». Πάντα ετοιμόλογος. Εδώ ξεγέλασε μεγαλογιατρούς και μεγαλοεπιχειρηματίες, εμένα δε θα ξεγελούσε;», λέει η Άννα, η οποία ακολούθησε πιστά τη θεραπεία για τέσσερις μήνες όπως την είχε συμβουλέψει.

«Είχα αρχίσει να υποτροπιάζω. Τον έπαιρνα τηλέφωνο. Μου έλεγε δεν παθαίνεις τίποτα, είσαι μια χαρά. Σε κρατάνε αυτά που σου έδωσα. Μην αγχώνεσαι, «μη φοβού». Έχεις αφήσει τους χαιρετισμούς μου έλεγε γι’ αυτό σου συμβαίνουν αυτά. Όταν ήταν να πάρει χρήματα με κατέβασε στην Αθήνα για να κάνω μια ειδική εξέταση», διηγείται η 34χρονη. Εκεί, όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτικός, της ζήτησε χρήματα περίπου 3.000 ευρώ για κάποια φάρμακα που θεωρούσε σημαντικά για τη θεραπεία της.

«Ποτέ δε μου μίλησε για εναλλακτική θεραπεία ή εναλλακτικά φάρμακα. Μιλούσε για «θεραπεία πρωτογενούς βάσης», έτσι την αποκαλούσε. Μου έλεγε ότι οι εταιρείες βάζουν χημικά που προκαλούν τις παρενέργειες, ενώ αυτός έδινε καθαρή τη φαρμακευτική ουσία. Το 2017 τον συναντήσαμε με τον σύζυγό μου σε διαγνωστικό κέντρο στο Μαρούσι που ήθελε να κάνω μια
εξέταση. Με εξέτασε στο γραφείο γιατρών. Εκεί μέσα όλοι τον φώναζαν «γιατρέ». Τον ήξεραν οι πάντες. Που να υποψιαστώ ότι ήταν «μαϊμού». Αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση μας οδήγησε στο αυτοκίνητο του, ένα τζιπ. Μέσα σε μια μπλε σακούλα είχε μπουκαλάκια μεγάλα και μικρά με σταγόνες. Δεν έχω ιδέα τι είχαν μέσα. Όταν έπινα κάποιους απ’ αυτούς τους χυμούς με κάποιες σταγόνες διπλωνόμουν στα δυο από τον πόνο στο στομάχι μου. Και όταν του έλεγα ότι αυτό συμβαίνει, μου απαντούσε ότι κάτι άλλο είχα στο στομάχι και το καταπολεμούσε το φάρμακο», σημειώνει φανερά ταραγμένη.

«Ήθελε χειρουργείο»

Λίγο αργότερα, όπως λέει η Άννα, άρχισε να κουτσαίνει, να παρουσιάζει σοβαρές υποτροπές που δεν είχαν συμβεί ποτέ στη ζωή της. Η ίδια περιγράφει: «Μία μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Με υποβάσταζε η μητέρα μου και ο άντρας μου. Ο Κόντος είχε αλλάξει τροπάρι. Έλεγε ότι ήταν η μέση μου και έπρεπε να με χειρουργήσει. Όλα τα έριχνε στη μέση. Οι δικοί μου με πήγαν σηκωτή στο νοσοκομείο. Ήμουν μια χαρά και έπαθα παρεγκεφαλιδική ομιλία. Η νευρολόγος λαχτάρησε να με επαναφέρει. Σήμερα η κατάσταση μου έχει επιδεινωθεί. Αυτό κατάφερε αυτός ο άνθρωπος. Πλέον λαμβάνω βαριά αγωγή. Στο τέλος βέβαια ο Κόντος έγινε …Λούης. Τότε κατάλαβα την αλήθεια, αλλά ήταν αργά».

(αναδημοσίευση από topontiki.gr)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης