Ροή Τοπικά

«Καλή τύχη σύντροφοι». Βόμβες από τη Χρύσα Ντιντή…

Καταγγέλλει παρεμβάσεις της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. υπέρ Ηλιάδη και της Π.Ε. Τρικάλων υπέρ Παπαευθυμίου.

Η Χρύσα Ντιντή σε μια μακροσκελή, ανοιχτή, επιστολή της προχωράει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κατακεραυνώνοντας την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. και τις επιλογές της και εστιάζει και στα όσα έγιναν σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικά:

«Στις απερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ως υποψήφια βουλευτής, κατόπιν παραίνεσης και επίμονης προτροπής του συνόλου της ηγεσίας του κόμματος, καθότι θεωρούσαν ότι η παρουσία μου θα συντελούσε τα μέγιστα στην ανάκαμψη του χώρου μας, θεωρώντας με ως ένα από τα βασικά στελέχη που θα μπορούσαν να επιτελέσουν τον ρόλο αυτό.

Προηγουμένως και εννοώ τον Νοέμβρη του 2017 στις διεξαχθείσες εσωκομματικές εκλογές συντέλεσα τα μέγιστα στην εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα –δεν θα αναφερθώ στα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε- έκανα υπεράνθρωπη προσπάθεια, «θυσιάζοντας» ώρες, μέρες με τη διαρκή παρουσία μου και παρεμβατικότητα, προκειμένου να ανακάμψει ο χώρος μας και να καταστεί, μετά τον κατακερματισμό της,  η παράταξη που θα ηγεμονεύει στον Προοδευτικό χώρο.

Για να μην θεωρούν, δε, κάποιοι σύντροφοι ότι το παραλείπω συνειδητά, θα ήθελα να θυμίσω ότι τον Ιανουάριο του 2015 κατήλθα υποψήφια με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθότι τότε διαφωνήσαμε με τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ –ας μην ξεχνιέμαστε- σε ΕΛΙΑ και κατόπιν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, παρόλα αυτά, στο όνομα και στο σκοπό της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης ενωθήκαμε, χωρίς όμως –απ ότι φαίνεται πλέον- να έχουν εκλείψει οι λόγοι ή να έχουν απαλειφθεί οι πολιτικοί λόγοι που μας οδήγησαν στην τότε αποχώρηση.

Εδώ βέβαια οφείλω να επισημάνω, ότι διαφωνώ πλήρως με την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να έρθει σε ρήξη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, δύο μέρες πριν την ανακήρυξη των εθνικών εκλογών, επειδή πιστεύω ότι έπρεπε να πάμε ενωμένοι σ΄αυτή την εκλογική μάχη.

Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, «εκώφευσα», έκανα πίσω να μην εκφέρω την άποψή μου σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα για τη χώρα μας και τη στήριξα στις «μονομερείς» «αμφινταλαντευόμενες» και «αμφίσημες» αποφάσεις της, πολλές φορές, δε, ανεξήγητες και αντίθετες στην πολιτική μας φυσιογνωμία. Χωρίς πολιτικό στίγμα, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό, αψυχολόγητες και εν τέλει, με σαφή προασανατολισμό προς τη Ν.Δ.

Όπως στο θέμα των Σκοπίων, που έλαβε μονομερώς την απόφαση μη στήριξής του (βλ απόφαση Πολιτικού Συμβουλίου, Ιούνιος του 2018) για το οποίο πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι έπρεπε να επιλυθεί, ότι παραμένοντας άλυτο μόνο δεινά και διχασμό θα επέφερε στη χώρα μας, ότι ήταν μια καλή –σχετικώς- συμφωνία, άλλωστε όλες οι συμφωνίες έχουν τα υπέρ και τα κατά, ότι έπρεπε να τη στηρίξουμε  και ότι η ταύτισή μας με τη Ν Δ και όλα τα ακροδεξιά στοιχεία δεν συνάδει με την πολιτική μας φυσιογνωμία και μόνο ζημία επέφερε στον χώρο μας.

Χαρίσαμε τότε στον κ. Τσίπρα έναν προνομιακό χώρο για εμάς, αυτό της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ακόμη, δε, του κάναμε δώρο όλη την προεργασία που επιτεύχθηκε από εμάς επιτυχώς σ αυτό το θέμα – ενδιάμεση συμφωνία κλπ-, ενώ αν συμφωνούσαμε και το στηρίζαμε θα μπορούσαμε να συμβάλουμε και να πιέσουμε στην καλύτερη επίλυση του ζητήματος.

Όπως επίσης και για το θέμα του εκλογικού νόμου, που πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να εφαρμοστεί και θα είχε εφαρμοστεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αν την ψηφίζαμε και εμείς( χρειαζόταν 200 ψήφους),  πλήν όμως η νυν Πρόεδρος του κόμματος δεν ψήφισε την απλή αναλογική ( Ιούλιος 2016)–πάγια διαχρονική θέση μας- και κατ’  αυτόν τον τρόπο, στις απερχόμενες εκλογές, έκανε «δώρο» στη  ΝΔ την αυτοδυναμία.

Και εν τέλει με όλο αυτό το  «VERTIGO» της Φώφης φτάσαμε στην προεκλογική περίοδο που με τις δηλώσεις της κατέδειξε σαφή προσανατολισμό προς τη ΝΔ και οι οποίες επέδρασαν καταλυτικά στο αποτέλεσμα της κάλπης. Μας έλεγαν όλοι ότι πάμε στη Ν.Δ.

«Θα συνεργαστείτε με τη Ν.Δ.» ;

«θα αλλάξετε τον εκλογικό νόμο» ;

Αυτές οι δύο παραπάνω, ήταν οι βασικές και μοναδικές θα έλεγα ερωτήσεις που δέχτηκα ως υποψήφια βουλευτής.

Απ, τη μία ήρθε σε ρήξη με τον Βενιζέλο για να επαναπατρίσουμε δικούς μας παλιούς ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΣΑ και από την άλλη δήλωνε ότι θα πάμε με τη Ν.Δ. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν τη ρώτησε κανένας αλλά θεώρησε –εντελώς άκαιρα-ότι έπρεπε να τοποθετηθεί και για αυτό στην προεκλογική περίοδο. ΑΝ αυτό δεν είναι VERTIGO…..

Αυτά έφεραν το ποσοστό μας στο 8%, το οποίο ποσοστό φανερώνει την τελματώδη κατάσταση, την αδιέξοδη κατάσταση, την κατάσταση στασιμότητας και την καθίζηση που υπέστη το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Είναι η «ταφόπλακα» του χώρου μας.

Και επιτείνεται από τις πρόσφατες επιλογές της ηγεσίας με την επιλογή του Τσούρα;;; επικεφαλής της Ακαδημίας στελεχών. Και να μην ξεχνιέμαστε, ο Τσούρας ανέδειξε τοπικό στέλεχος του χώρου μας που τώρα ήταν υποψήφια της Ν.Δ. Τόσο καλά.

Τώρα όμως να έρθω σε εμένα.

Έκανα έναν αγώνα έντιμο και καθαρό. Δεν διαφήμισα τις «χαιρετούρες».

Το θεωρούσα «παλαιομοδίτικο» και εν πάση περιπτώσει, είχε κανένα νόημα για πέντε έξι ανθρώπους που συναντούσαμε σε κάθε χωριό και σε ένα κόμμα του 8%;

Έκανα έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, με απόλυτη συνείδηση και με απόλυτη εκτίμηση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Το έβλεπα. Φαινόταν ότι δεν μας «γούσταραν», κατά την προσφιλή φράση της Μελίνας.

Δυστυχώς όμως, ενώ ο αγώνας μου ήταν έντιμος και ειλικρινής, δεν θα έλεγα το ίδιο και για κάποιους συνυποψήφιούς μου και δή για τον πρώτο και δεύτερο σε ψήφους. 

Υπήρξε φανερή παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος στον δεύτερο σε ψήφους συνυποψήφιό μου, παντί τρόπο, τόπο και χρόνο και δευτερευόντως για τον πρώτο. Αλλοίωσαν  σχέσεις και συνειδήσεις για να προωθήσουν τον εκλεκτό τους. Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Ούτε την στήριξή μου στη Φώφη Γεννηματά. Όπως επίσης και τοπικά στελέχη, φανερώνοντας «υποδούλωση» στην ηγεσία και  στη λογική «δική μου μάνα πέθανε καμιά μην απομείνει»   Απ΄ ότι φαίνεται θέλουν ένα μικρό κόμμα, ελεγχόμενο από ημετέρους, του τύπου «prive club», ένα κόμμα του «κέντρου»;;; κατά τα μετεκλογικά λεγόμενα της ηγεσίας.

Υπήρξε επίσης φανερή παρέμβαση για τον πρώτο σε ψήφους συνυποψήφιό μου από την ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αλλά και από υποψήφιους δεξιούς Δημάρχους που έμμεσα έχουν σχέση με την ηγεσία της Περιφέρειας. Όχι, δεν έφεραν δεξιούς ψήφους. Οι παρεμβάσεις ήταν αποκλειστικά σε ανθρώπους του δικού μας χώρου που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση (οποιαδήποτε) με τον χώρο της Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων Γιατί άραγε να επέμβουν στα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος; Και η βοήθεια δεν σταμάτησε μόνο σε ψήφους, αλλά εδόθη και στις 9-7-2019 (βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Χωρίς να ξεχάσω να αναφερθώ και στην έλευση μετά από δεκαετία πρώην βουλευτού μας που ήρθε να βοηθήσει προσωπικά τον πρώτο σε ψήφους υποψήφιο, έχοντας λόγω επαγγέλματος ανθρώπους υποχρεωμένους, χωρίς να προσθέσει στην παράταξη κάποιο θετικό πρόσημο (φάνηκε άλλωστε από το ποσοστό μας).

Η παλαιοκομματική πρακτική των δύο αυτών συνυποψηφίων μου δεν συνάδει με το νέο και την ανανέωση που θέλουν να περάσουν.

Πως μπορεί να επικαλείται ένας τριαντάρης την ανανέωση, όταν προεκλογικά «δώρισε» εκδρομή σε ΚΑΠΗ της πόλης μας, το οποίο ενέχει και ποινικές ευθύνες;

Και ποιο το πολιτικό μέλλον του πρώτου σε ψήφους συνυποψήφιου όταν  αποκρύπτει επιμελώς και συγκεκαλυμμένα ότι δεν είναι πτυχιούχος;   

Τουλάχιστον ο δεύτερος σε ψήφους συνυποψήφιός το λέει ότι δεν έχει πτυχίο.

Κρίμα όπως που κατεβάζουμε, ως λαός και ως κοινωνία, τον πήχη όλο και χαμηλότερα, χωρίς να μπορούμε να απαντήσουμε στη νέα γενιά που έχουν, ο καθένας τους, δύο και τρία πτυχία, γιατί πρέπει να μας ακολουθήσουν και να πιστέψουν σ εμάς, όταν η κοινωνία μας «επιβραβεύει» και θεωρεί «σπουδαίους» τους μη πτυχιούχους.

Μετά ταύτα, Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ απόλυτη βεβαιότητα, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι οι ως άνω πρακτικές, με την απόλυτη και άμεση συμβολή και παρέμβαση της ηγεσίας μας, είναι τελείως ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΜΟΥ.

Με βρίσκουν ΑΝΤΙΘΕΤΗ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαίο να διαχωρίσω πλήρως τη θέση μου.

Δυστυχώς αυτές οι  ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, που αρχίζουν από την ηγεσία και διαχέονται παρακάτω σ’ όλον τον κομματικό μηχανισμό,  καθώς και οι ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ  της ηγεσίας μας, οδήγησαν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να απολέσει οριστικά την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου και μετά από το «θνησιγενές» αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου καθίσταται και «μη διαχειρήσιμο», όπως αναφέρω και παραπάνω. Άλλοι κοιτάζουν προς τα ΔΕΞΙΑ και άλλοι προς ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Και ηγεσία μας «στρουθοκαμηλίζει» και κάνει  ότι δεν το βλέπει.

Δυστυχώς επίσης μετά την παραπάνω προσωπική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο πρόσωπό μου , καθ΄όλα ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ, μου δίνεται η αφορμή και η δυνατότητα να ΑΠΟΣΥΡΩ τη στήριξή μου στην ηγεσία του χώρου αυτού που κατάντησε «prive club».

Δυστυχώς οι απόψεις μου και οι προσεγγίσεις μου για την δημιουργία της ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, απέχουν παρασάγγας από εσάς που ηγείστε σ΄αυτόν τον χώρο ή θέλετε να νομίζετε ότι ηγείστε-κεντρικά και τοπικά, χωρίς να παραλείψω τις εξαιρέσεις και ως εκ τούτου, υπό αυτή την ηγεσία δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε.

ΘΕΛΩ όμως να διαβεβαιώσω, όλους τους φίλους μου, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που με στήριξαν, που μ’ αγκάλιασαν σ αυτές τις εκλογές και σε όλα τα χρόνια που πορευόμαστε μαζί, όλους επίσης τους πολίτες που με στηρίζουν και με ψηφίζουν, χωρίς να ανήκουν στον χώρο μας, ακόμα και αυτούς που ήθελαν να με στηρίξουν αλλά δεν μπόρεσαν -καθότι τα κελεύσματα της εξουσίας είναι ισχυρά – ότι θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, και θα ΣΥΝΕΧΙΣΩ να οραματίζομαι και να αγωνίζομαι για τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που θα προσδώσει στην κοινωνία και στον καθένα από εμάς τους πολίτες τη θέση που του αναλογεί και του αξίζει.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Όσο για τους υπόλοιπους, που με οποιοδήποτε τρόπο αποτελούν μέρος των ανωτέρω;

Καλή τύχη σύντροφοι……………

 

Χρύσα Ντιντή

Δικηγόρος

Υποψήφια Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης